Dutch

STORMKOP valt moeilijk in woorden te vatten. Kom deze maritieme speeltuin gewoon mee beleven met je school (klasdagen voor 6 tot 12 jarigen & masterclasses voor leerkrachten in wording), in de vakanties (kampen van 4 tot 15 jaar), met je f(r)amily (brunches, familieateliers & andere festivals) of met de collega's (rondleidingen &  teambuildings). Lees hier ons volledige programma: 

 

Agenda

Op woensdagvoormiddag woelen onze groene stadsvingers in deze Droogdokkenjungle. Scharrel je graag mee? Reserveer je hark en schup hier! Met of zonder (lach)rimpels, moeder Aarde heet iedereen welkom. 

Op woensdagvoormiddag woelen onze groene stadsvingers in deze Droogdokkenjungle. Scharrel je graag mee? Reserveer je hark en schup hier! Met of zonder (lach)rimpels, moeder Aarde heet iedereen welkom. 

Op woensdagvoormiddag woelen onze groene stadsvingers in deze Droogdokkenjungle. Scharrel je graag mee? Reserveer je hark en schup hier! Met of zonder (lach)rimpels, moeder Aarde heet iedereen welkom. 

Ateliers in de vrije tijd

SMOSKOP (kerstvolzet!)

Kom drie dagen lang verzamelen, plunderen, bedenken, bewegen, bouwen, vinden en maken. Plaatjes planten. Krampen bouwen. Op afvalbergen klimmen. En er weer aftuimelen. Een kamp voor de allerjongste jutters, dolers, performers & uitvinders van 4 tot 6 jaar (kleuters). Veilig en knus smossen en brouwen in een groepje van 12 kinderen. Te laat om nog in te schepen voor kerst. Volgende ronde met krokus! 

SURVIVALKID (OOK PROPVOL)

Ben jij tussen 6 en 12 jaar oud? Overleef tijdens de kerstvakantie talloze levensgevaarlijke situaties bij STORMKOP! Want hoe gaan we 't hier op deze aardkorst in godsnaam samen overleven? STORMKOP gaat 3 dagen lang op worst-case scenario survival! Mee ontsnappen uit dit zinkende schip kan weer vanaf dat bloembollen beginnen te schieten. Volg onze nieuwsbrief voor exacte datum van het openstellen van de nieuwe inschrijvingen. 

WORKSHIP 

Een dag of traject vol zintuigprikkelende ervaringen, exclusief voor jeugdwerkingen van alle leeftijden. Stuur ons een zeebrief via mail, (flessen)post of rooksignalen om de dag van je leven te strikken. 

Ateliers tijdens de schooluren

SURVIVALKID

Avontuurlijke, grappige en spannende dagworkshop voor de lagere school. Wetenschappers, filosofen, ecologen en kunstenaars in spe kunnen hun jonge harten ophalen in deze ateliers. Op zoek naar de gevaarlijkste plek ter wereld. Vanaf hier, nu, overal & altijd staan dé klasdagen online voor schooljaar 2022-2023. Maar ssssht, tegen niemand verklappen. Want voor je 't weet zijn ze weer allemaal volgeboekt met de leukste klassen ter land ter zee en in de lucht. Hoezee!

SCHOOL VOOR AVONTUUR 

Opleidingsdag voor leerkrachten en educatiemedewerkers (in opleiding) over basisprincipes van een kunsteducatieve werking voor, door, met en tussen kinderen. Daar waar we die jongsten allemaal één voor één proberen te zien, te raken en te horen. Een leerrijke dag op vraag van een groep die wil leren van de toekomst. 

Projecten

OEFENRESTAURANT ONDER DE VLEUGELS VAN GROENE STERRENCHEF

INSTROOM ACADEMY is een uniek oefenrestaurant in de Kombuis van STORMKOP. De kracht zit in de culinaire herinneringen van nieuwkomers & vluchtelingen. Dat proef je in alles! Boegbeeld Seppe Nobels geeft er een groene twist aan en tilt het naar een gastronomisch niveau. Dé sensatie van de Antwerpse restaurantscene. Eat this! 

Recepties, fotoshoots en filmopnames

Onze karaktervolle erfgoed ruimtes vormen hét decor bij uitstek voor fotoshoots, filmopnames, recepties, congressen en studiedagen. Contacteer ons voor een dag op maat. STORMKOP is er hier helemaal klaar voor!  

STORMKOPBEWONERS

PANAMARENKO VAN DE ZEE 

Bij STORMKOP werkt Fons aan zijn laatste projecten. Tijdens zijn creatie kan je hem aan het werk zien en hem onbeperkt vragen stellen. Zijn werkplek zit verankerd in de atelierwerking van STORMKOP. Een unieke gelegenheid om een echte uitvinder te ontmoeten. 

JONG ARTISTIEK GEWELD

Man Overboord mixt inspiratie van eigenwijze jonge mensen met ervaring van onverschrokken kunstenaars. Tijdens intensieve ateliers, (media)labs, theaterlabs en masterclasses werk je samen aan artistieke creaties. MOB organiseert (school)projecten in Vlaanderen en Brussel, overal en nergens, met Stormkop als uitvalsbasis.

SCHELDE WASTE WAVE SLEURT JE MEE

De Weef Wijven palmen regelmatig een gezellig hoekje in om te weven met vers gejut plastic uit de Schelde. Zo starten ze vanuit de roestige havenloods een Waste Wave die de hele stad overspoelt met woest & kunstzinnig plasticweefgeweld. Iedereen welkom om mee te ‘Waven’!

 

nieuwsbrief