Ateliers in de vrije tijd

AANDRIJFKAMP

Een (storm)kop groter intussen? Ook jongeren kunnen hier deze herfst hun hart ophalen! Vier dagen lang dwalen, aandrijven, vinden en maken voor 14 tot 18-jarigen. Met kunstenaarsduo Elke & Bruno. 

STORMKAMP FRANCIS

Kinderen tussen 6 en 12 jaar beleven vijf dagen lang de tijd van hun leven. Vang de storm en schrijf je als de bliksem in voor STORMKAMP Francis

WORKSHIP 

Een dag vol zintuigprikkelende ervaringen, exclusief voor jeugdwerkingen.

Ateliers tijdens de schooluren

STORMDAG 

Avontuurlijke, grappige en spannende dagworkshop voor de hele klas. Wetenschappers, filosofen en kunstenaars in spe kunnen hun jonge harten ophalen in deze ateliers rond het thema 'Licht'

SCHOOL VOOR AVONTUUR 

Opleidingsdag voor leerkrachten en educatiemedewerkers (in opleiding) over basisprincipes van een kunsteducatieve werking met kinderen.

Projecten

OOGSTFEEST 

Smaak op 18 oktober alle zilte smaken die de zee diep is tijdens de viering van de zoute lenteoogstBouw Scheldemenu's uit vers gejut afval met de allerkleinste. Een hele namiddag avontuurlijke ziltsafari's, oesters en live muziek in kleine (gezins)bubbels aan DOK 6.

ZWEMLESSEN VOOR LATER

Zaterdag 31 oktober wordt STORMKOP één hoopvolle barricade voor de aarde. De klimaatdichters presenteren hun bundel ‘Zwemlessen voor later’. Kinderen en jongeren zonder zwembrevet kunnen op sitesafari, afval jutten, letters weven en zwemkledij pimpen. Een bonte verzameling klimaatdichters brengt wonderlijke odes en noodkreten.

STORMKOPBEWONERS

PANAMARENKO VAN DE ZEE 

Bij STORMKOP werkt Fons aan zijn laatste projecten. Tijdens zijn creatie kan je hem aan het werk zien en hem onbeperkt vragen stellen. Zijn werkplek zit verankerd in de atelierwerking van STORMKOP. Een unieke gelegenheid om een echte uitvinder te ontmoeten. 

SCHELDE WASTE WAVE SLEURT JE MEE

De Weef Wijven palmen regelmatig een gezellig hoekje in om te weven met vers gejut plastic uit de Schelde. Zo starten ze vanuit de roestige havenloods een Waste Wave die de hele stad overspoelt met woest & kunstzinnig plasticweefgeweld. Iedereen welkom om mee te ‘Waven’!

BROEDPLAATS VOOR ARTISTIEKE GOESTING

Theaterwerkplaats NEST is een artistieke broedplaats voor jongeren tussen 14 en 21 jaar. Elke zaterdag bestormen NEST jongeren de out of the (black)box Droogdokkensite waar ze alle hoeken en kanten van de podiumkunsten ontdekken.

JONG ARTISTIEK GEWELD

PIAZZA mixt inspiratie van eigenwijze jonge mensen met ervaring van onverschrokken kunstenaars. Tijdens intensieve ateliers, (media)labs en masterclasses werk je samen aan een artistieke creatie. PIAZZA organiseert (school)projecten in Vlaanderen en Brussel, overal en nergens, met Stormkop als uitvalsbasis.

 

nieuwsbrief