Ateliers in de vrije tijd

DWAALLICHT 

Heb je geen eigen tuin, plein of park binnen speelbereik? Kom dan samen met je kroost, buurjongens of meisjes uit de straat naar één van de open speeldagen

VERWILDERKAMP 

(Pleeg)vaders en dochters, (plus)moeders en zonen, meters of peters en petekinderen, verenig je tijdens een familieweekend

(Z)WERFWOENSDAG

Op woensdagmiddag werken kinderen tussen 6 en 12 jaar gedurende twee uur aan hun eigen avontuurlijke nieuwsgierigheid. Ook te reserveren als (verjaardags)feestje.

HET STOOMT! 

Na een brunch op zondag boordevol zeeroverskost gaan kinderen tussen 6 en 12 jaar samen met hun (groot)ouders op expeditie

ZOMERLICHTKAMP, DWAALSPOORKAMP, NOORDERLICHTKAMP, WINTERSLAAPKAMP, TEGENLICHTKAMP  

Tijdens de schoolvakanties beleven kinderen tussen 6 en 12 jaar vijf dagen lang de tijd van hun leven.

WORKSHIP 

Een dag vol zintuigprikkelende ervaringen, exclusief voor jeugdwerkingen.

Ateliers tijdens de schooluren

STORMDAG 

Avontuurlijke, grappige en spannende dagworkshop met de hele klas.

SCHOOL VOOR AVONTUUR 

Opleidingsdag voor leerkrachten en educatiemedewerkers (in opleiding) over basisprincipes van een kunsteducatieve werking met kinderen.

Projecten

MEER DAN EEN MUZIEKFESTIVAL 

Inventieve muzikanten, dansers, vertellers en tekenaars zijn te gast op vrijdag 18 oktober in onze modernistische loods. De performances bezetten de meest fascinerende ruimtes. Ga op ontdekking door de magazijnen, werkateliers, douchekamers en kantines waar scheepsherstellers ooit druk in de weer waren. Curator van dienst is Michaël Brijs

MENSENKINDEREN EN DINO-EIEREN 

Op zondag 17 november beleef je samen met je familie een hele dag kunstzinnige dingen met een filosofisch hoekje eraf. STORMKOP staat in het teken van 'licht aan het einde van de tunnel'. Debatten op kindermaat, voorstellingen, ateliers en andere nieuwtjes lees je op deze pagina. Schrijf je hier alvast in voor onze kunstzinnige brunch. 

EXPERIMENTELE ATELIERS EN WETENSCHAPSBRUNCH 

Kom op 24 november naar de experimenteerplek voor jonge uitvinders

STORMKOPBEWONERS

DE SCHELDE WASTE WAVE SLEURT JE MEE

In de gebouwen van STORMKOP palmen de Weef Wijven regelmatig een gezellig hoekje in om te weven met plastic uit het Plastiquarium. Zo starten ze vanuit onze roestige havenloods een Waste Wave die de hele stad zal overspoelen met woest, kunstzinnig plasticweefgeweld. Ze nodigen iedereen uit om mee te ‘Waven’!

VOORSTELLING EILAND

In de onvoorspelbare ruimtes en gangen van STORMKOP bouwt het kunstenaarscollectief Navigators een interactief en zintuiglijk labyrint.

PANAMARENKO VAN DE ZEE 

Bij STORMKOP werkt Fons aan zijn laatste project. Tijdens zijn creatie kan je hem aan het werk zien en hem onbeperkt vragen stellen. Zijn werkplek zit verankerd in de atelierwerking van STORMKOP. Een unieke gelegenheid om een echte uitvinder te ontmoeten. 

 

nieuwsbrief