Ateliers in de vrije tijd

STILTE NA DE STORM

Ben jij tussen 6 en 12 jaar oud? Beleef tijdens de zomervakantie de stilste plek ter wereld. STORMKOP gaat 5 dagen lang op jacht naar daar waar ze zeggen dat er nog zeemonsters wonen! Verover jij mee? Hoe langer we zoeken, hoe mooier het wordt. Zullen we dan hier afspreken deze zomer? Wij gaan voorlopig toch nergens heen! 

WORKSHIP 

Een dag of traject vol zintuigprikkelende ervaringen, exclusief voor jeugdwerkingen van alle leeftijden. 

Ateliers tijdens de schooluren

RADIOSTILTE

Avontuurlijke, grappige en spannende dagworkshop voor de lagere school. Wetenschappers, filosofen en kunstenaars in spe kunnen hun jonge harten ophalen in deze ateliers. Op zoek naar de stilste plek ter wereld. Stilte na de storm! Vanaf hier, nu, overal en altijd staan de klasdagen online voor schooljaar 2021-2022. Maar ssssht, nog tegen niemand verklappen. Want voor je 't weet zijn ze weer allemaal volgeboekt met de luidste klassen ter land ter zee en in de lucht. Hoezee!

SCHOOL VOOR AVONTUUR 

Opleidingsdag voor leerkrachten en educatiemedewerkers (in opleiding) over basisprincipes van een kunsteducatieve werking met kinderen.

Projecten

FAMILIEVOORSTELLINGEN DIE
BLIJVEN PLAKKEN AAN JE ZEEMANSBRETELLEN

Hou je vast aan je bretellen want op zondag 19 september is het tijd voor het bruisend Part of Antwerp kunstenfestival van FroeFroe, STORMKOP, hetpaleis, De Studio, Laika & friends. Voor iedereen vanaf 3 jaar. Muiterij van 10u tot 18u op uw favoriete scheepswerf bij STORMKOP. Zonder inschrijvingen vooraf. Gewoon komen is de boodschap.

Met de kinderen en jongeren van KRAS bouwden we deze zomer aan een grootse vlinder uit gerecycleerd afval in het Kielpark. Samen met iedereen uit de buurt werd deze gejutte vlinder steeds schoner voor de voorstelling Papillon and the Dancing Cranes van NadarEnsemble en Natacha Diels. Je kan Papillon and the Dancing Cranes gratis bewonderen op zaterdag 22 september, om 20u30 en 22u aan de Ledeganckkaai tijdens het Dear Antwerp Festival van DE SINGEL. Samen met 3 grootste kranen voeren ze een choreografie uit in contrapunt met de muziek.

Vanaf 27 september kan je vijf weken lang yogalessen volgen van KINE@PARK op de Droogdokkensite. De lessen lopen telkens van 20u tot 21u op maandag. Voor elke persoon die graag wil werken aan de mentale en fysieke toestand van het zijn, voor mensen met blessusers of mentale blockages. Kortom, iedereen welkom.

SUNDAY 3/10 BENEFIT FOR PALESTINE - ZONDAG 3/10 BENEFIET VOOR PALESTINA

De crisis in Gaza zorgt voor traumatische ervaringen bij kinderen. Ze worden wees, ze moeten hun kindertijd opgeven, ze kunnen niet ontdekken,... Wij kunnen niet langer zitten en kijken: elk kind verdient een kans om een avonturier te zijn! Daarom organiseren we op 3 oktober samen met Flatbread Society en Dokrijk een benefiet "Flatbread Society Festival" voor Palestijnse kinderen op de Droogdokkensite.

ACHTERUITKIJKSPIEGEL VAN DE SIMPELE MENS

Een machtig stukje erfgoed speelt dé absolute hoofdrol in de voorstelling LOOS die de 3de jaars van theaterwerkplaats NEST samen met K.A.K (Koekelbergse Alliantie voor Knutselaars) uit Brussel in elkaar boksten bij STORMKOP. In dit staaltje maritieme weelde, nemen 10 jonge makers het publiek mee op trot. In alle chaos die de bemanning op het schip zaait, tonen ze wat het is om echt mens te zijn. Mis deze performance op het dek van lichtschip de Westhinder niet. Reserveer HIER je ticket naar nergens. Zeker niet voor LOOSers. Of juist wel?!

ZONDAG 10/10 FESTIVAL VAN DE KWETSBAARHEID

Ongeveer één op drie mensen krijgen in hun leven te maken met psychische problemen. Toch heerst er nog een grote taboe rond. En is het vaak moeilijk om erover te praten en de nodige hulp te zoeken. Daarom organiseert STORMKOP een festival boordevol veerkracht, zelfzorg, bewustwording, verbinding en kwetsbaarheid. Dat is een hele mond vol… Op zondag 10 oktober 2021 van 11u tot 18u staan de Droogdokken in het teken van mentaal welzijn.

DAAL 20 METER ONDER HET ZEENIVEAU NAAR EEN APART UNIVERSUM

STORMKOP is deze zomer met Dokrijk een nieuwe muziektempel rijker. Zoals de naam het zegt, gaat dit maritiem totaalconcept door in ons gouden droogdok. Volledig omgetoverd tot een aparte wereld met een arena en Scheldetuin op brak water. Van juni tot en met september brengt Dokrijk 6 weekends lang een programma met optredens, dj’s en muzieklabels uit binnen- en buitenland.

LUISTERAVONTUUR OVER ZEEDROMEN

Nemo houdt het meest van zeedieren, onderwaterplanten en oneindig veel blauw.  De golven in z'n hoofd brengen hem naar de diepste plekken in de zee. Op zoek naar vampierinktvissenDag en nacht is hij in de weer om zijn onderwaterdroom waar te maken. Ga je mee op ontdekking met Nemo? Bemachtig hier je tijdslot!  

STORMKOPBEWONERS

PANAMARENKO VAN DE ZEE 

Bij STORMKOP werkt Fons aan zijn laatste projecten. Tijdens zijn creatie kan je hem aan het werk zien en hem onbeperkt vragen stellen. Zijn werkplek zit verankerd in de atelierwerking van STORMKOP. Een unieke gelegenheid om een echte uitvinder te ontmoeten. 

ONZE MARITIEME SPEELTUIN BIJ UITSTEK

Julie van Overmeiren (milieuwetenschapper) en Lena Daems (beeldend kunstenaar) specialiseren zich sinds enkele jaren in algen en zoutwaterplanten. Samen vormen ze Zilt en Zoet. Hun doel is om zeewier en zoutminnende planten in the spotlight te zetten als product van de toekomst. Nog meer redenen nodig om te investeren in een Zilte Scheldetuin? Eat this! 

JONG ARTISTIEK GEWELD

PIAZZA mixt inspiratie van eigenwijze jonge mensen met ervaring van onverschrokken kunstenaars. Tijdens intensieve ateliers, (media)labs en masterclasses werk je samen aan een artistieke creatie. PIAZZA organiseert (school)projecten in Vlaanderen en Brussel, overal en nergens, met Stormkop als uitvalsbasis.

BROEDPLAATS VOOR ARTISTIEKE GOESTING

Theaterwerkplaats NEST is een artistieke broedplaats voor jongeren tussen 14 en 21 jaar. Elke zaterdag bestormen NEST jongeren de out of the (black)box Droogdokkensite waar ze alle hoeken en kanten van de podiumkunsten ontdekken.

SCHELDE WASTE WAVE SLEURT JE MEE

De Weef Wijven palmen regelmatig een gezellig hoekje in om te weven met vers gejut plastic uit de Schelde. Zo starten ze vanuit de roestige havenloods een Waste Wave die de hele stad overspoelt met woest & kunstzinnig plasticweefgeweld. Iedereen welkom om mee te ‘Waven’!

EXPERIMENT VOOR FIJNPROEVERS

OOGST wil een plek creëren waar je op een speelse manier kan experimenteren met voedsel. Ze stellen het alledaagse van een maaltijd in tijden van snelheid, functionaliteit en overdaad in vraag

REPAREREN DE WERELD

De Gezusters zijn twee activistische theatermakers die Moeder Aarde proberen te maken door de ogen van kinderen. Ze luisteren naar hun ideeën over hoe zij de wereld zouden willen veranderen en voegen de meest utopische daad bij het woord.

 

nieuwsbrief