STORMKOP valt moeilijk in woorden te vatten. Kom deze maritieme speeltuin gewoon mee beleven met je school (klasdagen voor 6 tot 12 jarigen & masterclasses voor leerkrachten in wording), in de vakanties (kampen van 4 tot 15 jaar), met je f(r)amily (brunches, familieateliers & andere festivals) of met de collega's (rondleidingen &  teambuildings). Lees hier ons volledige programma: 

 

Agenda

OP GOED GELUK EEN WORKSHIP WITH THE F(R)AMILY

GRAAG MEE IN DE STORMTUIN VAN ONZE ANDERSTALIGE NIEUWKOMERS

STORMKOP & MAN OVERBOORD BENEFIETFEEST

GRAAF MEE IN DE STORMTUIN VAN ONZE ANDERSTALIGE NIEUWKOMERS

Ateliers in de vrije tijd

SURVIVALKID - VOLGEPROPT

Ben jij tussen 6 en 12 jaar oud? Overleef tijdens de paasvakantie talloze levensgevaarlijke situaties bij STORMKOP! Want hoe gaan we 't hier op deze aardkorst in godsnaam samen overleven? STORMKOP gaat 5 dagen lang op worst-case scenario survival tijdens de krokusvakantie! Laatste plekken voor snelle paashazen nog beschikbaar. Mee ontsnappen uit dit zinkende schip richting de zomer kan opnieuw vanaf 5 april om 11u.

SMOSKOP - MAILEN VOOR LAATSTE HOTSPOTS

Kom drie dagen lang verzamelen, plunderen, bedenken, bewegen, bouwen, vinden en maken. Plaatjes planten. Krampen bouwen. Op afvalbergen klimmen. En er weer aftuimelen. Een kamp voor de allerjongste jutters, dolers, performers & uitvinders van 4 tot 6 jaar (kleuters). Veilig en knus smossen en brouwen in een groepje van 12 kinderen. Vanaf woensdag 5 april 11u weer paraat om in te schepen voor ons zomerschip! 

WORKSHIP 

Een dag of traject vol zintuigprikkelende ervaringen, exclusief voor jeugdwerkingen van alle leeftijden. Stuur ons een zeebrief via mail, (flessen)post of rooksignalen om de dag van je leven te strikken. 

Ateliers tijdens de schooluren

SURVIVALKID

Avontuurlijke, grappige en spannende dagworkshop voor de lagere school. Wetenschappers, filosofen, ecologen en kunstenaars in spe kunnen hun jonge harten ophalen in deze ateliers. Op zoek naar de gevaarlijkste plek ter wereld. Vanaf hier, nu, overal & altijd staan dé klasdagen online voor schooljaar 2022-2023. Maar ssssht, tegen niemand verklappen. Want voor je 't weet zijn ze weer allemaal volgeboekt met de leukste klassen ter land ter zee en in de lucht. Hoezee!

SCHOOL VOOR AVONTUUR 

Opleidingsdag voor leerkrachten en educatiemedewerkers (in opleiding) over basisprincipes van een kunsteducatieve werking voor, door, met en tussen kinderen. Daar waar we die jongsten allemaal één voor één proberen te zien, te raken en te horen. Een leerrijke dag op vraag van een groep die wil leren van de toekomst. 

Projecten

VACATURE EDUCATIEF MEDEWERKER X/V/M

Je hoeft niet de beste te zijn, de meeste diploma's te hebben, de extreemste noodweertoestand aan te kunnen, 1000 jaar ervaring te hebben én liefst nog 7 rijbewijzen. Gewoon gezonde goesting, een flinke portie chaos omarmen en een hart voor kinderen is 'meest' dan genoeg. Laat van je horen via info@stormkop.be voor maandag 23 april 2023. PS Wacht niet te lang, we missen je nu al! 

Beestige f(r)amilie erfgoeddag

Op zondag 23 april vindt Erfgoeddag in Vlaanderen plaats. De Droogdokkensite staat die dag volledig in het teken van dieren. En beestig veel erfgoed. Welkom op onze kinderboerderij. Ook voor huisdieren!  

Recepties, fotoshoots en filmopnames

Onze karaktervolle erfgoed ruimtes vormen hét decor bij uitstek voor fotoshoots, filmopnames, recepties, congressen en studiedagen. Contacteer ons voor een dag op maat. STORMKOP is er hier helemaal klaar voor!  

GRAAF MEE IN DE STORMTUIN VAN ONZE ANDERSTALIGE NIEUWKOMERS

Op woensdagvoormiddag woelen onze groene stadsvingers in deze Droogdokkenjungle. Scharrel je graag mee? Reserveer je hark en schup hier! Met of zonder (lach)rimpels, moeder Aarde heet iedereen welkom. 

STORMKOPBEWONERS

DAAL 20 METER ONDER HET ZEENIVEAU NAAR EEN APART UNIVERSUM

STORMKOP is met muziekpoot Dokrijk een nieuwe muziektempel rijker. Zoals de naam het zegt, gaat dit maritiem totaalconcept door in en rond onze gouden droogdokken. Volledig omgetoverd tot een aparte wereld met een maritieme arena omringd door brak water. Doorheen het jaar brengt Dokrijk een programma met optredens, dj’s en muzieklabels uit binnen- en buitenland.

OEFENRESTAURANT ONDER DE VLEUGELS VAN GROENE STERRENCHEF

INSTROOM ACADEMY is een uniek oefenrestaurant in de Kombuis van STORMKOP. De kracht zit in de culinaire herinneringen van nieuwkomers & vluchtelingen. Dat proef je in alles! Boegbeeld Seppe Nobels geeft er een groene twist aan en tilt het naar een gastronomisch niveau. Dé sensatie van de Antwerpse restaurantscene. Eat this! 

PANAMARENKO VAN DE ZEE 

Bij STORMKOP werkt Fons aan zijn laatste projecten. Tijdens zijn creatie kan je hem aan het werk zien en hem onbeperkt vragen stellen. Zijn werkplek zit verankerd in de atelierwerking van STORMKOP. Een unieke gelegenheid om een echte uitvinder te ontmoeten. 

JONG ARTISTIEK GEWELD

Man Overboord mixt inspiratie van eigenwijze jonge mensen met ervaring van onverschrokken kunstenaars. Tijdens intensieve ateliers, (media)labs, theaterlabs en masterclasses werk je samen aan artistieke creaties. MOB organiseert (school)projecten in Vlaanderen en Brussel, overal en nergens, met Stormkop als uitvalsbasis.

SCHELDE WASTE WAVE SLEURT JE MEE

De Weef Wijven palmen regelmatig een gezellig hoekje in om te weven met vers gejut plastic uit de Schelde. Zo starten ze vanuit de roestige havenloods een Waste Wave die de hele stad overspoelt met woest & kunstzinnig plasticweefgeweld. Iedereen welkom om mee te ‘Waven’!

 

nieuwsbrief