Ateliers in de vrije tijd

DWAALLICHT 

Heb je geen eigen tuin, plein of park binnen speelbereik? Kom dan samen met je kroost, buurjongens of meisjes uit de straat naar één van de open speeldagen

VERWILDERKAMP 

(Pleeg)vaders en dochters, (plus)moeders en zonen, meters of peters en petekinderen, verenig je tijdens een familieweekend

(Z)WERFWOENSDAG

Op woensdagmiddag werken kinderen tussen 6 en 12 jaar gedurende twee uur aan hun eigen avontuurlijke nieuwsgierigheid. Ook te reserveren als (verjaardags)feestje.

HET STOOMT! 

Na een brunch op zondag boordevol zeeroverskost gaan kinderen tussen 6 en 12 jaar samen met hun vrienden en (groot)ouders op expeditie

NOORDERLICHTKAMP, ZONLICHTKAMP, TEGENLICHTKAMP & STORMKAMPEN 

Tijdens de schoolvakanties beleven kinderen tussen 6 en 12 jaar vijf dagen lang de tijd van hun leven.

WORKSHIP 

Een dag vol zintuigprikkelende ervaringen, exclusief voor jeugdwerkingen.

Ateliers tijdens de schooluren

STORMDAG 

Avontuurlijke, grappige en spannende dagworkshop met de hele klas.

SCHOOL VOOR AVONTUUR 

Opleidingsdag voor leerkrachten en educatiemedewerkers (in opleiding) over basisprincipes van een kunsteducatieve werking met kinderen.

Projecten

PROJECT OVER AFSCHEID NEMEN

VERLIEFS nodigt je uit op vrijdag 27 december om samen of apart, met jong en/of oud, helemaal of een beetje deel te nemen aan een moment om afscheid te nemen van dingen/mensen die je liefhebt.

STORMKOPBEWONERS

PANAMARENKO VAN DE ZEE 

Bij STORMKOP werkt Fons aan zijn laatste project. Tijdens zijn creatie kan je hem aan het werk zien en hem onbeperkt vragen stellen. Zijn werkplek zit verankerd in de atelierwerking van STORMKOP. Een unieke gelegenheid om een echte uitvinder te ontmoeten. 

DE SCHELDE WASTE WAVE SLEURT JE MEE

In de gebouwen van STORMKOP palmen de Weef Wijven regelmatig een gezellig hoekje in om te weven met plastic uit het Plastiquarium. Zo starten ze vanuit onze roestige havenloods een Waste Wave die de hele stad zal overspoelen met woest, kunstzinnig plasticweefgeweld. Ze nodigen iedereen uit om mee te ‘Waven’!

BIJ NEST IS HET NOOIT SAAI!

Theaterwerkplaats NEST is een vaste bewoner van STORMKOP. Elke zaterdag vertoeven de NESTers tussen 10u en 14u30u in de Blauwe Zaal, de Gele Zaal en De Kombuis waar ze verschillende disciplines van de podiumkunsten uitproberen.

WERKPLAATS VOOR JONGE EN NIEUWSGIERIGE FIJNPROEVERS

een plek in STORMKOP waar kinderen op een speelse en duurzame manier kunnen experimenteren met eten. Oogst stelt het alledaagse van een maaltijd in tijden van snelheid, functionaliteit en overdaad in vraag en wil stil staan bij wat voedsel is of allemaal kan zijn.

DE WERELD REPAREREN MET KINDEREN

De Gezusters Hirngespinst is een kunstorganisatie die samen met kinderen de wereld wil repareren. De Gezusters verblijven in STORMKOP en sleutelen daar aan hun grootste creaties.

 

nieuwsbrief