STORMKOP valt moeilijk in woorden te vatten... Kom onze maritieme speeltuin met kat, vissen en zeewierplanten mee beleven met je school (klasdagen voor 6 tot 12 jarigen & masterclasses o.a. voor leerkrachten in wording), in de vakanties (kampen van 4 tot 12 jaar & activiteiten voor jouw jeugdwerking), met je f(r)amily (brunches, familieateliers & andere festivals) of met de collega's (rondleidingen, workshops &  teambuildings). Lees hier ons volledige programma (check leeftijd: ALL is iedereen, 4+, 6+, 16+,...geeft de minimumleeftijd aan): 

 

Agenda

Wij willen in onze Vrijstaat 36,5 miljoen minuten stilte houden voor al onze kinderen. Met zoveel zijn zij, onze kinderen, vandaag, wereldwijd op de vlucht…  En dus niet vrij om te gaan, te staan en te spelen waar ze zelf willen… Geen veilige plek kennen... 

Hoezé! Na veel gevis hadden wij een schatkist aan de haak! 

Hou je totempaal klaar en nomaad jezelf richting Kamping STORMKOP, grootste vakantie voor 4 tot 12 jarige! 

Thuiskomen op zondag 21 april ter hoogte van onzichtbaar DOK 7. Volg de seinpalen en kom veilig mee thuis tussen ons WERFgoed. Bezoek de fles van Fons Oerlemans en Kee Arens, tot voor kort hun homespot. Dit en meer erfgoedsprookjes van eigen bodem. Jong en oud: neem uw sloffen mee. Want jezelf thuis voelen is de boodschap! 

Op woensdagvoormiddag woelen onze groene stadsvingers in deze Droogdokkenjungle. Scharrel je graag mee? Reserveer je hark en schup hier! Met of zonder (lach)rimpels, moeder Aarde heet iedereen welkom. 

Vroeger kwamen vrouwen samen rond de waterput. Ze stonden stil. Hoorden elkaar. Inspireerden elkaar. Ze maakten tijd om te delen waar vrouwen mee bezig zijn. Gelukkig ontstaan er meer en meer vrouwencirkels en community's om dit soort delen en verbinden heruit te vinden. Ook hier op STORMKOP komen we op een veilige manier samen om oordeelloos te delen. Te spreken vanuit ons lichaam. Over dat wat op die moment gezien en gehoord wil worden. Kom met ons mee cirkelen en verbinden. Deze cirkel is onderdeel van een 3-luikje op 22 mei en 20 juni. Maar kunnen ook afzonderlijk beleefd worden. 

STORMKOP zingt, schreeuwt en danst mee met het verspreiden van het menselijke 505-concerten virus. Een hele dag GRATIS concerten met de beste muzikanten, meest interessante sprekers, als statement naar een mooiere wereld op het Sint Jansplein der diversiteit en verbinding. Met meer warmte, menselijkheid en solidariteit. Kom af en spreek je mee uit voor een rechtvaardige samenleving! 

Een kijkje nemen achter de schermen bij dé theaterwerplaats in Antwerpen? Op zaterdag 11 mei gooien zij onze deuren wagenwijd open! Ben je tussen 14 en 21 jaar? Wil je jezelf verdiepen in acteren, regisseren & alles rondom podiumkunsten? Nog geen plannen vanaf september? Join de PODIUMWERKPLAATS van MOB!

Maak ruimte voor dans, verbinding & experiment. En onszelf gronden. Beleef samen een intiem f(ra)mily festival gevoel, op een plek die creativiteit & unieke expressievormen aanwakkert. Wees welkom op deze verse samenwerking tussen Family of Sound en STORMKOP.

Vroeger kwamen vrouwen samen rond de waterput. Ze stonden stil. Hoorden elkaar. Inspireerden elkaar. Ze maakten tijd om te delen waar vrouwen mee bezig zijn. Gelukkig ontstaan er meer en meer vrouwencirkels en community's om dit soort delen en verbinden heruit te vinden. Ook hier op STORMKOP komen we op een veilige manier samen om oordeelloos te delen. Te spreken vanuit ons lichaam. Over dat wat op die moment gezien en gehoord wil worden. Kom met ons mee cirkelen en verbinden. Deze cirkel is onderdeel van een 3-luikje op 25 april en 20 juni. Maar kunnen ook afzonderlijk beleefd worden. 

Zet ZATERDAG 25 MEI alvast in jullie logboek, want dan meert Geluidsgolven opnieuw aan bij de Antwerpse Droogdokken! We zijn terug welkom bij STORMKOP waar we in-en-rond de bLiKkeN-loods een brede waaier aan creatief talent een podium zullen geven! Gratis en voor iedereen. Met muziek, kinderanimo, food, gezelligheid & poëzie niet te vergeten. 

Festival voor muziekEBberige zielen! Meer flessenpost volgt later... 

Vroeger kwamen vrouwen samen rond de waterput. Ze stonden stil. Hoorden elkaar. Inspireerden elkaar. Ze maakten tijd om te delen waar vrouwen mee bezig zijn. Gelukkig ontstaan er meer en meer vrouwencirkels en community's om dit soort delen en verbinden heruit te vinden. Ook hier op STORMKOP komen we op een veilige manier samen om oordeelloos te delen. Te spreken vanuit ons lichaam. Over dat wat op die moment gezien en gehoord wil worden. Kom met ons mee cirkelen en verbinden. Deze cirkel is onderdeel van een 3-luikje op 22 mei en 25 april. Maar kunnen ook afzonderlijk beleefd worden. 

Een uit de hand gelopen circusfestival met muziek, dansen en dokbar. Vanaf 16u tot in de late uurtjes. Jong en oud huppelen gezellig door mekaar heen. 

Op 8 september presenteert Vlaanderen voor de 3 miljoenste keer op rij Open Monumentendag. Keuzestress? Breng een bezoekje aan uw favo STORMKOP. We zullen het stof af doen en alles voor de gelegenheid in een sexy zeemansjasje stoppen. Land in zicht! 

Ongeveer één op drie mensen krijgt in hun leven te maken met psychische problemen. Toch heerst er nog een grote taboe rond. En blijft het vaak moeilijk om erover te praten, de nodige hulp te zoeken én te vinden. Daarom organiseren EMMAÜS & STORMKOP een gratis festival boordevol veerkracht, zelfzorg, bewustwording, verbinding en kwetsbaarheid. Dat is een hele mond vol… Op zondag 6 oktober 2024 staan de Droogdokken opnieuw volledig in het teken van mentaal welzijn. Kom gerust curieuze-neuzen!

Ateliers in de vrije tijd

KAMPING STORMKOP
doe is nomaad!!! 

Ben jij tussen 6 en 12 jaar oud? Dans jezelf mee een weg door de wildernis van 't leven. We brengen een ode aan de Aboriginals en hun oude manieren van bezingen der wegen. We zoeken dé taal die bij ons past. Cirkelen door het universum. Een praatstok rijgt ons gesprek. En onder water waait het niet. We eten insecten als ontbijt. Begroeten bijzondere gasten we met spuw koffie. Nomaad jij mee? Tent, boomhut, paalwoning, yurt, caravan, woonboot,... STORMKOP on the move. Liefst van al zijn we onbereikbaar. Diep in de Amazonejungle. Of enkel via de lucht en onze rivieren. Rooksignalen. Flessenpost. Maar inschrijven voor onze zomersproeten doe je vooral HIER. 

KAMPING SMOSKOP
doe zelf eens nomaad!!!

Kom verbinden met andere zielenkinderen in een veilige & rustige cirkel. Soms doen we ook héél wild. Altijd is er terug tijd voor een verhaal in ons kamp. Op onze sloefen. Met onze lievelingsteddy. Dan koekjesdeeg tot tegen 't plafond. We maken een totempaal. Doen een noodlanding in ons lijf. Zingen liedjes die we niet kennen. Gaan op zoek naar de big five. Want woont die grote king of the jungle nog steeds op STORMKOP? Liefst van al spelen we hard to get. Diep in de Scheepswerf jungle. Enkel bereikbaar via rooksignalen of flessenpost. Maar inschrijven voor onze zomersproeten doe je vooral HIER. Kom mee 3 dagen voelen, stromen, zijn, bewegen, stinken, roepen, razen, lopen, vallen, timmeren, krampen bouwen, verwilderen en vooral: kei hard uzelf zijn. Dat staat alvast in de sterren geschreven! 

WORKSHIP 

Een dag of traject vol zintuigprikkelende ervaringen, exclusief voor jeugdwerkingen van alle leeftijden. Stuur ons een zeebrief via mail, (flessen)post of rooksignalen om de dag van je leven te strikken. 

Ateliers tijdens de schooluren

VRIJSTAAT KLASDAG
SURVIVALKID FOR PRESIDENT!

STORMKOP neemt je klas mee op een beklijvende tocht door de apocalyptische chaos van de buitenwereld van vandaag. Wetenschappers, filosofen, klimatologen, bouwers en kunstenaars in spe kunnen hun wilde harten ophalen tijdens deze ateliers. Beitel lekker mee aan zelfgebakken wetteksten, nieuwste feestdagen en langste modderglijbanen. Want wie weet praten we vanaf nu wel voor altijd in onze zelfverzonnen STORMKOPtaal? Dus goodbye klaslokaal, Vlaamse kost, TL-licht en stoffig boekhoudkantoor. Het is hier echt waar nooooooit saai (tenzij wij dat zelf bepalen!!) Vanaf hier, nu, overal & altijd staan dé klasdagen online voor schooljaar 2023-2024. Maar ssssht, aan niemand verklappen. Want voor je 't weet zijn ze weer allemaal volgeboekt met de meest vrije klassen ter land ter zee en in de lucht. Welkom met al die happy activisten!

VRIJSTAAT OPLEIDING
SCHOOL VOOR AVONTUUR FOR PRESIDENT!

Opleidingsdag voor leerkrachten en educatiemedewerkers (in opleiding) over basisprincipes van een kunsteducatieve werking voor, door, met en tussen kinderen. Daar waar we die jongsten allemaal één voor één proberen te zien, te raken, te horen en te dragen. Een leerrijke dag op vraag van een groep die wil leren van de toekomst. 

Projecten

Recepties, fotoshoots en filmopnames

Onze karaktervolle erfgoed ruimtes vormen hét decor bij uitstek voor fotoshoots, filmopnames, recepties, congressen en studiedagen. Contacteer ons voor een dag op maat. STORMKOP is er hier helemaal klaar voor!  

Weggeefwinkel

De beste dingen in het leven zijn gratis! En omdat winkeltje spelen plezant is, openen we deze zomer een weggeefwinkel. Op onze site vallen veel schatten te jutten en die gooien we nooit weg! Deze winkel werd ingericht door het designteam anderstalige nieuwkomers van OKAN IMS. Wie iets meeneemt mag iets schenken.

GRAAF MEE IN DE STORMTUIN VAN ONZE ANDERSTALIGE NIEUWKOMERS

Op woensdagvoormiddag woelen onze groene stadsvingers in deze Droogdokkenjungle. Scharrel je graag mee? Reserveer je hark en schup hier! Met of zonder (lach)rimpels, moeder Aarde heet iedereen welkom. 

STORMKOPBEWONERS

 ONZE PANAMARENKO VAN DE ZEE // THE GODFATHER OF ADVENTURE
& OUR FOR EVER KAPITAN OF THE BOTTLE BOAT AS BLUE AS HIS TWINKLING EYES
 

Bij STORMKOP werkt Fons aan z'n laatste projecten. Tijdens zijn creatie kan je hem aan het werk zien en hem onbeperkt vragen stellen. Die inspirerende werkplek zit volledig verankerd in de ateliers van STORMKOP. Een unieke gelegenheid om een echte uitvinder & ontdekkingsreiziger te ontmoeten. Binnenkort komt zijn boek '6 keer is genoeg' (waarmee hij z'n transatlantische avonturen bedoelt) uit in het Engels! Read more in English below, cause this 85 year old star is going worldwide!!! 

DAAL 20 METER ONDER HET ZEENIVEAU NAAR EEN APART UNIVERSUM

STORMKOP is met muziekpoot Dokrijk een nieuwe muziektempel rijker. Zoals de naam het zegt, gaat dit maritiem totaalconcept door in en rond onze gouden droogdokken. Volledig omgetoverd tot een aparte wereld met een maritieme arena omringd door brak water. Doorheen het jaar en DOKdijk van een programma met optredens, dj’s en muzieklabels uit binnen- en buitenland.

JONG ARTISTIEK GEWELD

Man Overboord mixt inspiratie van eigenwijze jonge mensen met ervaring van onverschrokken kunstenaars. Tijdens intensieve ateliers, (media)labs, theaterlabs en masterclasses werk je samen aan artistieke creaties. MOB organiseert (school)projecten in Vlaanderen en Brussel, overal en nergens, met Stormkop als uitvalsbasis.

SCHELDE WASTE WAVE SLEURT JE MEE

De Weef Wijven palmen regelmatig een gezellig hoekje in om te weven met vers gejut plastic uit de Schelde. Zo starten ze vanuit de roestige havenloods een Waste Wave die de hele stad overspoelt met woest & kunstzinnig plasticweefgeweld. Iedereen welkom om mee te ‘Waven’!

Zolang onze samenleving kampt met allerlei vormen van racisme klinken wij luid! Om je een idee te geven: 1 klas van 20 kinderen kan 100 dB produceren. Op een zomer passeren op STORMKOP 500 kinderen. Dat is evenveel geluid als 20 straaljagers tesamen! Not impressed? Wij beklimmen alle barricades. Maken ons groot. Met 500 kinderen bouwen we een toren van 650 meter. Meer nood aan protest & verbinding? Lees HIER meer!

 

nieuwsbrief