STORMKOP valt moeilijk in woorden te vatten. Kom deze maritieme speeltuin gewoon mee beleven met je school (klasdagen voor 6 tot 12 jarigen & masterclasses voor leerkrachten in wording), in de vakanties (kampen van 4 tot 15 jaar), met je f(r)amily (brunches, familieateliers & andere festivals) of met de collega's (rondleidingen &  teambuildings). Lees hier ons volledige programma: 

 

Agenda

VLOEDnieuw festival voor muziekEBberige zielen!

A brand new in & outdoor boutique festival in and around Antwerp. For our very first edition Down by the water & De Studio do a get—together at Stormkop!!! 

STORMKOP is met muziekpoot Dokrijk een nieuwe muziektempel rijker. Zoals de naam het zegt, gaat dit maritiem totaalconcept door rond onze gouden droogdokken. Tijdens de maanden juni, juli, augustus & september 2023 is DOKRIJK back voor een stralende 3e editie én met een hybride muziekmenu ism tal van muzieklabels.

Voor de 2de dag van het Dokrijk seizoen vieren we de album release van Sergeant & nodigen ze hun verlanglijstje aan muzikale artiesten uit.

Op deze dag laat Dokrijk een lach en een traan voor de zwanenzang van
Vice City. Aan de Schelde dansen we onze vrienden 'vaar wel'!

OVERLAST, hét platform voor jong, wild, oeverloos muzikaal talent meert aan op Dokrijk. Volg de zachte geluiden in het riet, waag een plonsje in het geluidsbad en ontdek verse vissen!

Op dit laatste Dokrijk evenement van 't seizoen spartelen we als een blij hondje op de Stormkop site & dat samen met de kabbelende experimenteerdrift van Rotkat Records.

Ateliers in de vrije tijd

VRIJSTAAT STORMKOP
stormkids for president!

Ben jij tussen 6 en 12 jaar oud? Beitel dan lekker mee aan zelfgebakken wetteksten, verzonnen feestdagen en langste modderglijbanen. Want wie weet wandelen we vanaf nu wel altijd achterstevoren? Dus goodbye saai klaslokaal, spruitjes en witloof, TL-licht en boekhoudkantoor. Welkom happy activist! STORMKOP neemt je 5 dagen lang mee op een beklijvende tocht door de apocalyptische chaos van de buitenwereld van vandaag. Het is hier echt waar nooooooit saai (tenzij wij dat zelf bepalen!!) Bemachtig hier je sleutel tot vrijstaat STORMKOP.  (sardientjes in een blik - enkel wachtlijst! - herfstkampen online vanaf 18/8 11u) 

VRIJSTAAT SMOSKOP
smoskids for president!

Kom drie dagen lang buiten de lijntjes spelen, plunderen, bedenken, bewegen, modderglijbanen bouwen, niet-vinden en maken. Plaatjes planten. Krampen bouwen. Op afvalbergen klimmen. En er weer aftuimelen. Een kamp voor de allerjongste jutters, dolers, performers & uitvinders van 4 tot 6 jaar (kleuters). Veilig en knus smossen en brouwen in een groepje van 12 kinderen. Bemachtig hier je sleutel naar vrijstaat SMOSKOP! (proppestevol - enkel wachtlijst! - herfstkampen online vanaf 18/8 11u) 

WORKSHIP 

Een dag of traject vol zintuigprikkelende ervaringen, exclusief voor jeugdwerkingen van alle leeftijden. Stuur ons een zeebrief via mail, (flessen)post of rooksignalen om de dag van je leven te strikken. 

Ateliers tijdens de schooluren

VRIJSTAAT KLASDAG
SURVIVALKID FOR PRESIDENT!

STORMKOP neemt je klas mee op een beklijvende tocht door de apocalyptische chaos van de buitenwereld van vandaag. Wetenschappers, filosofen, klimatologen, bouwers en kunstenaars in spe kunnen hun wilde harten ophalen tijdens deze ateliers. Beitel lekker mee aan zelfgebakken wetteksten, nieuwste feestdagen en langste modderglijbanen. Want wie weet praten we vanaf nu wel voor altijd in onze zelfverzonnen STORMKOPtaal? Dus goodbye klaslokaal, Vlaamse kost, TL-licht en stoffig boekhoudkantoor. Het is hier echt waar nooooooit saai (tenzij wij dat zelf bepalen!!) Vanaf hier, nu, overal & altijd staan dé klasdagen online voor schooljaar 2023-2024. Maar ssssht, aan niemand verklappen. Want voor je 't weet zijn ze weer allemaal volgeboekt met de meest vrije klassen ter land ter zee en in de lucht. Welkom met al die happy activisten!

VRIJSTAAT OPLEIDING
SCHOOL VOOR AVONTUUR FOR PRESIDENT!

Opleidingsdag voor leerkrachten en educatiemedewerkers (in opleiding) over basisprincipes van een kunsteducatieve werking voor, door, met en tussen kinderen. Daar waar we die jongsten allemaal één voor één proberen te zien, te raken en te horen. Een leerrijke dag op vraag van een groep die wil leren van de toekomst. 

Projecten

Recepties, fotoshoots en filmopnames

Onze karaktervolle erfgoed ruimtes vormen hét decor bij uitstek voor fotoshoots, filmopnames, recepties, congressen en studiedagen. Contacteer ons voor een dag op maat. STORMKOP is er hier helemaal klaar voor!  

GRAAF MEE IN DE STORMTUIN VAN ONZE ANDERSTALIGE NIEUWKOMERS

Op woensdagvoormiddag woelen onze groene stadsvingers in deze Droogdokkenjungle. Scharrel je graag mee? Reserveer je hark en schup hier! Met of zonder (lach)rimpels, moeder Aarde heet iedereen welkom. 

STORMKOPBEWONERS

DAAL 20 METER ONDER HET ZEENIVEAU NAAR EEN APART UNIVERSUM

STORMKOP is met muziekpoot Dokrijk een nieuwe muziektempel rijker. Zoals de naam het zegt, gaat dit maritiem totaalconcept door in en rond onze gouden droogdokken. Volledig omgetoverd tot een aparte wereld met een maritieme arena omringd door brak water. Doorheen het jaar brengt Dokrijk een programma met optredens, dj’s en muzieklabels uit binnen- en buitenland.

OEFENRESTAURANT ONDER DE VLEUGELS VAN GROENE STERRENCHEF

INSTROOM ACADEMY is een uniek oefenrestaurant in de Kombuis van STORMKOP. De kracht zit in de culinaire herinneringen van nieuwkomers & vluchtelingen. Dat proef je in alles! Boegbeeld Seppe Nobels geeft er een groene twist aan en tilt het naar een gastronomisch niveau. Dé sensatie van de Antwerpse restaurantscene. Eat this! 

PANAMARENKO VAN DE ZEE 

Bij STORMKOP werkt Fons aan zijn laatste projecten. Tijdens zijn creatie kan je hem aan het werk zien en hem onbeperkt vragen stellen. Zijn werkplek zit verankerd in de atelierwerking van STORMKOP. Een unieke gelegenheid om een echte uitvinder te ontmoeten. 

JONG ARTISTIEK GEWELD

Man Overboord mixt inspiratie van eigenwijze jonge mensen met ervaring van onverschrokken kunstenaars. Tijdens intensieve ateliers, (media)labs, theaterlabs en masterclasses werk je samen aan artistieke creaties. MOB organiseert (school)projecten in Vlaanderen en Brussel, overal en nergens, met Stormkop als uitvalsbasis.

SCHELDE WASTE WAVE SLEURT JE MEE

De Weef Wijven palmen regelmatig een gezellig hoekje in om te weven met vers gejut plastic uit de Schelde. Zo starten ze vanuit de roestige havenloods een Waste Wave die de hele stad overspoelt met woest & kunstzinnig plasticweefgeweld. Iedereen welkom om mee te ‘Waven’!

 

nieuwsbrief