Ateliers in de vrije tijd

WERFWOENSDAG

Op woensdagmiddag werken kinderen tussen 6 en 12 jaar gedurende twee uur aan hun eigen avontuurlijke nieuwsgierigheid. Ook te reserveren als (verjaardags)feestje.

HET STOOMT! 

Na een brunch op zondag vol zoute en zoete lekkernijen gaan kinderen tussen 6 en 12 jaar samen met hun (groot)ouders op expeditie

OVERWINTERKAMP, KROKUSKIEMKAMP, PAASVUURKAMP & ZOMERLICHTKAMP 

Tijdens de schoolvakanties beleven kinderen tussen 6 en 12 jaar vijf dagen lang de tijd van hun leven.

BOUWDAG 

Een dag vol zintuigprikkelende ervaringen, exclusief voor jeugdwerkingen.

Ateliers tijdens de schooluren

STORMKLASDAG 

Avontuurlijke, grappige en spannende dagworkshop met de hele klas.

MASTERCLASS 

Opleidingsdag voor leerkrachten en educatiemedewerkers (in opleiding) over basisprincipes van een kunsteducatieve werking met kinderen.

Projecten

Familiedag over vakmanschap en ambachten 

Op zondag 28 april vindt de 19de Erfgoeddag in Vlaanderen plaats. De Droogdokkensite staat die dag volledig in het teken van vakmanschap, meesterwerk en ambachten. En (cultureel) erfgoed. 

Kinderen en hun achterban plegen muiterij voor het milieu

Fris groenstedelijk familiefestival voor kinderen van woensdag 5 tot zondag 9 juni volledig in het teken van actief burgerschap. 

STORMKOPBEWONERS

DE SCHELDE WASTE WAVE SLEURT JE MEE

In de gebouwen van STORMKOP palmen de Weef Wijven regelmatig een gezellig hoekje in om te weven met plastic uit het Plastiquarium. Zo starten ze vanuit onze roestige havenloods een Waste Wave die de hele stad zal overspoelen met woest, kunstzinnig plasticweefgeweld. Ze nodigen iedereen uit om mee te ‘Waven’!

VOORSTELLING EILAND

In de onvoorspelbare ruimtes en gangen van STORMKOP bouwt het kunstenaarscollectief Navigators een interactief en zintuiglijk labyrint.

PANAMARENKO VAN DE ZEE 

Bij STORMKOP werkt Fons aan zijn laatste project. Tijdens zijn creatie kan je hem aan het werk zien en hem onbeperkt vragen stellen. Zijn werkplek zit verankerd in de atelierwerking van STORMKOP. Een unieke gelegenheid om een echte uitvinder te ontmoeten. 

 

nieuwsbrief