Ateliers in de vrije tijd

STILTEFABRIEK & SURVIVALKID

Ben jij tussen 6 en 12 jaar oud? Beleef tijdens de krokus- & paasvakantie de stilste plek ter wereld. STORMKOP gaat 5 dagen lang op jacht naar decibels! Verover jij mee? Hoe langer we zwijgen, hoe mooier geluid wordt. In de zomer gaan we dan weer op survival! Want hoe gaan we 't hier op deze aardkorst in godsnaam samen overleven? Scheep hier in! 

WORKSHIP 

Een dag of traject vol zintuigprikkelende ervaringen, exclusief voor jeugdwerkingen van alle leeftijden. 

Ateliers tijdens de schooluren

RADIOSTILTE

Avontuurlijke, grappige en spannende dagworkshop voor de lagere school. Wetenschappers, filosofen en kunstenaars in spe kunnen hun jonge harten ophalen in deze ateliers. Op zoek naar de stilste plek ter wereld. Stilte na de storm! Vanaf hier, nu, overal en altijd staan de klasdagen online voor schooljaar 2021-2022. Maar ssssht, nog tegen niemand verklappen. Want voor je 't weet zijn ze weer allemaal volgeboekt met de luidste klassen ter land ter zee en in de lucht. Hoezee!

SCHOOL VOOR AVONTUUR 

Opleidingsdag voor leerkrachten en educatiemedewerkers (in opleiding) over basisprincipes van een kunsteducatieve werking met kinderen.

Projecten

OEFENRESTAURANT ONDER DE VLEUGELS VAN GROENE STERRENCHEF

INSTROOM ACADEMY is een uniek oefenrestaurant in de Kombuis van STORMKOP. De kracht zit in de culinaire herinneringen van nieuwkomers & vluchtelingen. Dat proef je in alles! Boegbeeld Seppe Nobels geeft er een groene twist aan en tilt het naar een gastronomisch niveau. Dé sensatie van de Antwerpse restaurantscene. Reserveren vanaf 9 juni 2021. Eat this! 

STORMKOPBEWONERS

PANAMARENKO VAN DE ZEE 

Bij STORMKOP werkt Fons aan zijn laatste projecten. Tijdens zijn creatie kan je hem aan het werk zien en hem onbeperkt vragen stellen. Zijn werkplek zit verankerd in de atelierwerking van STORMKOP. Een unieke gelegenheid om een echte uitvinder te ontmoeten. 

ONZE MARITIEME SPEELTUIN BIJ UITSTEK

Julie van Overmeiren (milieuwetenschapper) en Lena Daems (beeldend kunstenaar) specialiseren zich sinds enkele jaren in algen en zoutwaterplanten. Samen vormen ze Zilt en Zoet. Hun doel is om zeewier en zoutminnende planten in the spotlight te zetten als product van de toekomst. Nog meer redenen nodig om te investeren in een Zilte Scheldetuin? Eat this! 

JONG ARTISTIEK GEWELD

PIAZZA mixt inspiratie van eigenwijze jonge mensen met ervaring van onverschrokken kunstenaars. Tijdens intensieve ateliers, (media)labs en masterclasses werk je samen aan een artistieke creatie. PIAZZA organiseert (school)projecten in Vlaanderen en Brussel, overal en nergens, met Stormkop als uitvalsbasis.

BROEDPLAATS VOOR ARTISTIEKE GOESTING

Theaterwerkplaats NEST is een artistieke broedplaats voor jongeren tussen 14 en 21 jaar. Elke zaterdag bestormen NEST jongeren de out of the (black)box Droogdokkensite waar ze alle hoeken en kanten van de podiumkunsten ontdekken.

SCHELDE WASTE WAVE SLEURT JE MEE

De Weef Wijven palmen regelmatig een gezellig hoekje in om te weven met vers gejut plastic uit de Schelde. Zo starten ze vanuit de roestige havenloods een Waste Wave die de hele stad overspoelt met woest & kunstzinnig plasticweefgeweld. Iedereen welkom om mee te ‘Waven’!

EXPERIMENT VOOR FIJNPROEVERS

OOGST wil een plek creëren waar je op een speelse manier kan experimenteren met voedsel. Ze stellen het alledaagse van een maaltijd in tijden van snelheid, functionaliteit en overdaad in vraag

REPAREREN DE WERELD

De Gezusters zijn twee activistische theatermakers die Moeder Aarde proberen te maken door de ogen van kinderen. Ze luisteren naar hun ideeën over hoe zij de wereld zouden willen veranderen en voegen de meest utopische daad bij het woord.

 

nieuwsbrief