Ateliers in de vrije tijd

DWAALLICHT 

Heb je geen eigen tuin, plein of park binnen speelbereik? Kom dan samen met je kroost, buurjongens of meisjes uit de straat naar één van de open speeldagen op zaterdag

VERWILDERKAMP 

(Pleeg)vaders en dochters, (plus)moeders en zonen, meters of peters en petekinderen, verenig je tijdens een familieweekend

(Z)WERFWOENSDAG

Op woensdagmiddag werken kinderen tussen 6 en 12 jaar gedurende twee uur aan hun eigen avontuurlijke nieuwsgierigheid. Ook te reserveren als (verjaardags)feestje.

HET STOOMT! 

Na een brunch op zondag boordevol zeeroverskost gaan kinderen tussen 6 en 12 jaar samen met hun vrienden en (groot)ouders op expeditie

ZONLICHTKAMP, TEGENLICHTKAMP, STORMKAMPEN RITA, KATERINA, HARVEY, OPHELIA, IRMA, KATIA, WHITNEY, TAMMY & SANDY

Tijdens de schoolvakanties beleven kinderen tussen 6 en 12 jaar vijf dagen lang de tijd van hun leven.

WORKSHIP 

Een dag vol zintuigprikkelende ervaringen, exclusief voor jeugdwerkingen.

STORMKOP GAAT MOBIEL  

STORMKOP beweegt ook buiten de muren van haar spannende scheepswerf. Deze zomer strandt STORMKOP met KOPSTORM op lievelingsplek BLIKFABRIEK in Hoboken met 2 zomerbouwkampen. 

Ateliers tijdens de schooluren

STORMDAG 

Avontuurlijke, grappige en spannende dagworkshop voor de hele klas. Wetenschappers, filosofen en kunstenaars in spe kunnen hun jonge harten ophalen in deze ateliers rond het thema 'Licht'

SCHOOL VOOR AVONTUUR 

Opleidingsdag voor leerkrachten en educatiemedewerkers (in opleiding) over basisprincipes van een kunsteducatieve werking met kinderen.

Projecten

MONUMENTALE ATELIERS OP WONDERMOOIE HISTORISCHE PLEK 

Op zondag 13 september, tijdens het grootste culturele ééndagsfeest van Vlaanderen, zetten meer dan 500 monumenten poorten en ophaalbruggen wagenwijd open. De Droogdokkensite, het mooiste maritiem bouwwerk dat de zee rijk is, richt zich tot jonge en nieuwsgierige toeschouwers. En bouwers.  

ATELIERS EN VOORSTELLINGEN DIE BLIJVEN PLAKKEN AAN JE ZEEMANSBRETELLEN

Hou je vast aan je bretellen want op zondag 20 september is het tijd voor het bruisend Part of Antwerp kunstenfestival van FroeFroe, STORMKOP, hetpaleis, De Studio, Laika & friends. Voor iedereen vanaf 3 jaar.

STORMKOPBEWONERS

PANAMARENKO VAN DE ZEE 

Bij STORMKOP werkt Fons aan zijn laatste projecten. Tijdens zijn creatie kan je hem aan het werk zien en hem onbeperkt vragen stellen. Zijn werkplek zit verankerd in de atelierwerking van STORMKOP. Een unieke gelegenheid om een echte uitvinder te ontmoeten. 

SCHELDE WASTE WAVE SLEURT JE MEE

De Weef Wijven palmen regelmatig een gezellig hoekje in om te weven met vers gejut plastic uit de Schelde. Zo starten ze vanuit de roestige havenloods een Waste Wave die de hele stad overspoelt met woest & kunstzinnig plasticweefgeweld. Iedereen welkom om mee te ‘Waven’!

BROEDPLAATS VOOR JONGEREN MET ARTISTIEKE GOESTING

Theaterwerkplaats NEST is een artistieke broedplaats voor jongeren tussen 14 en 21 jaar. Elke zaterdag bestormen NEST jongeren de out of the (black)box Droogdokkensite waar ze alle disciplines van de podiumkunsten ontdekken.

JONG ARTISTIEK GEWELD

PIAZZA mixt inspiratie van eigenwijze jonge mensen met ervaring van onverschrokken kunstenaars. Tijdens intensieve ateliers, (media)labs en masterclasses werk je samen aan een artistieke creatie. PIAZZA organiseert (school)projecten in Vlaanderen en Brussel, overal en nergens, met Stormkop als uitvalsbasis.

EXPERIMENT VOOR NIEUWSGIERIGE FIJNPROEVERS

OOGST wil een plek creëren waar je op een speelse en duurzame manier kan experimenteren met voedsel. Ze stellen het alledaagse van een maaltijd in tijden van snelheid, functionaliteit en overdaad in vraag

WERELD REPAREREN MET KINDEREN

De Gezusters zijn twee activistische theatermakers die Moeder Aarde proberen te maken door de ogen van kinderen. Ze luisteren naar hun ideeën over hoe zij de wereld zouden willen veranderen en voegen de meest utopische daad bij het woord.

 

nieuwsbrief