Ateliers in de vrije tijd

STILTE NA DE STORM

Ben jij tussen 6 en 12 jaar oud? Beleef tijdens de zomervakantie de stilste plek ter wereld. STORMKOP gaat 5 dagen lang op jacht naar daar waar ze zeggen dat er nog zeemonsters wonen! Verover jij mee? Hoe langer we zoeken, hoe mooier het wordt. Zullen we dan hier afspreken deze zomer? Wij gaan voorlopig toch nergens heen! 

WORKSHIP 

Een dag vol zintuigprikkelende ervaringen, exclusief voor jeugdwerkingen.

STORMKOP ON TOUR 

STORMKOP beweegt ook buiten de muren van haar spannende scheepswerf. Deze zomer strandt STORMKOP met KOPSTORM op lievelingsplek BLIKFABRIEK in Hoboken met 2 zomerbouwkampen aan het begin van de grote vakantie.  

Ateliers tijdens de schooluren

STORMDAG 

Avontuurlijke, grappige en spannende dagworkshop voor de hele klas. Wetenschappers, filosofen en kunstenaars in spe kunnen hun jonge harten ophalen in deze ateliers rond het thema 'Licht'

SCHOOL VOOR AVONTUUR 

Opleidingsdag voor leerkrachten en educatiemedewerkers (in opleiding) over basisprincipes van een kunsteducatieve werking met kinderen.

Projecten

ANTWERPEN - KUNSTEDUCATIE - DEELTIJDS

Gezocht! STORMKOP zoekt een educatief medewerker om (familie)ateliers te ontwikkelen en te geven aan 6 tot 12 jarigen rond kunst, filosofie, wetenschap, duurzaamheid. En avontuur! Interesse? Lees dan hier meer over dé job van je leven.

ANTWERPEN - DIGITALE COMMUNICATIE & SOCIALE MEDIA - DEELTIJDS 

Gezocht! Piazza & STORMKOP zoeken een digital creative & social media addict. Interesse? Lees hier meer en bezorg ons je cv met digitale skills om jaloers van te worden! 

LUISTERAVONTUUR OVER ZEEDROMEN

Nemo houdt het meest van zeedieren, onderwaterplanten en oneindig veel blauw.  De golven in z'n hoofd brengen hem naar de diepste plekken in de zee. Op zoek naar vampierinktvissenDag en nacht is hij in de weer om zijn onderwaterdroom waar te maken. Ga je mee op ontdekking met Nemo? Bemachtig hier binnenkort je tijdslot!  

STORMKOPBEWONERS

PANAMARENKO VAN DE ZEE 

Bij STORMKOP werkt Fons aan zijn laatste projecten. Tijdens zijn creatie kan je hem aan het werk zien en hem onbeperkt vragen stellen. Zijn werkplek zit verankerd in de atelierwerking van STORMKOP. Een unieke gelegenheid om een echte uitvinder te ontmoeten. 

DE MARITIEME SPEELTUIN BIJ UITSTEK

Julie van Overmeiren (milieuwetenschapper) en Lena Daems (beeldend kunstenaar) specialiseren zich sinds enkele jaren in eetbare algen en zoutwaterplanten. Samen vormen ze Zilt en Zoet. Hun doel is om zeewier en zoutminnende planten in the spotlight te zetten als eten van de toekomst. Nog meer redenen nodig om te investeren in een Zilte Scheldetuin? Eat this! 

SCHELDE WASTE WAVE SLEURT JE MEE

De Weef Wijven palmen regelmatig een gezellig hoekje in om te weven met vers gejut plastic uit de Schelde. Zo starten ze vanuit de roestige havenloods een Waste Wave die de hele stad overspoelt met woest & kunstzinnig plasticweefgeweld. Iedereen welkom om mee te ‘Waven’!

BROEDPLAATS VOOR ARTISTIEKE GOESTING

Theaterwerkplaats NEST is een artistieke broedplaats voor jongeren tussen 14 en 21 jaar. Elke zaterdag bestormen NEST jongeren de out of the (black)box Droogdokkensite waar ze alle hoeken en kanten van de podiumkunsten ontdekken.

JONG ARTISTIEK GEWELD

PIAZZA mixt inspiratie van eigenwijze jonge mensen met ervaring van onverschrokken kunstenaars. Tijdens intensieve ateliers, (media)labs en masterclasses werk je samen aan een artistieke creatie. PIAZZA organiseert (school)projecten in Vlaanderen en Brussel, overal en nergens, met Stormkop als uitvalsbasis.

 

nieuwsbrief