Zomerprogramma

De hele zomer kun je bij STORMKOP op woensdag, donderdag en vrijdagavond komen genieten van activiteiten, optredens en lekker eten.

Tot en met 26 augustus, iedere woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 16.00

Koken met Instroom, zeefdrukken op je oude T-shirts, Dokrijk optredens, dans en zangworkshops, samen vieren we de zomer op STORMKOP! Bekijk ons programma per dag hier voor meer informatie.

Dokrijk

Zomerprogramma - ALLE LEEFTIJDEN

Ook deze zomer heeft STORMKOP een samenwerking met Dokrijk, die neerstrijkt over de Antwerpse droogdokken. 
Gedurende de maanden juli en augustus serveren we ook elke donderdagavond in STORMKOP wat muzikaal lekkers met ‘Dokrijk in the kitchen’, een reeks gratis toegankelijke avonden met optredens, dj-sets, croques en nacho`s van Peter en zomerbar!

Ateliers in de vrije tijd

SMOSKOP

Kom drie dagen lang verzamelen, plunderen, bedenken, bewegen, bouwen, vinden en maken. Plaatjes planten. Krampen bouwen. Op afvalbergen klimmen. En er weer aftuimelen. Een kamp voor de allerjongste jutters, dolers, performers & uitvinders van 4 tot 6 jaar (kleuters). Veilig en knus smossen en brouwen in groepjes van 12 kinderen.

SURVIVALKID

Ben jij tussen 6 en 12 jaar oud? Overleef tijdens de grootste vakantie talloze levensgevaarlijke situaties bij STORMKOP! Hoe gaan we 't hier op deze aardkorst in godsnaam samen overleven? STORMKOP gaat 5 dagen lang op survival! Verover jij mee? Scheep in! 

KOPSTORM ON TOUR 

STORMKOP beweegt ook graag buiten de muren van haar spannende scheepswerf. Deze zomer strandt STORMKOP opnieuw op lievelingsplek BLIKFABRIEK in Hoboken met 4 zomerbouwkampen aan het begin & het einde van de grootste vakantie. Voor alle 8 tot 15 jarige bouwers met baksteen in de maag. Nu te koop! 

WORKSHIP 

Een dag of traject vol zintuigprikkelende ervaringen, exclusief voor jeugdwerkingen van alle leeftijden. 

Ateliers tijdens de schooluren

SURVIVALKID

Avontuurlijke, grappige en spannende dagworkshop voor de lagere school. Wetenschappers, filosofen en kunstenaars in spe kunnen hun jonge harten ophalen in deze ateliers. Op zoek naar de stilste plek ter wereld. Stilte na de storm! Vanaf hier, nu, overal en altijd staan de klasdagen online voor schooljaar 2022-2023. Maar ssssht, nog tegen niemand verklappen. Want voor je 't weet zijn ze weer allemaal volgeboekt met de luidste klassen ter land ter zee en in de lucht. Hoezee!

SCHOOL VOOR AVONTUUR 

Opleidingsdag voor leerkrachten en educatiemedewerkers (in opleiding) over basisprincipes van een kunsteducatieve werking met kinderen.

Projecten

OEFENRESTAURANT ONDER DE VLEUGELS VAN GROENE STERRENCHEF

INSTROOM ACADEMY is een uniek oefenrestaurant in de Kombuis van STORMKOP. De kracht zit in de culinaire herinneringen van nieuwkomers & vluchtelingen. Dat proef je in alles! Boegbeeld Seppe Nobels geeft er een groene twist aan en tilt het naar een gastronomisch niveau. Dé sensatie van de Antwerpse restaurantscene. Reserveren vanaf 9 juni 2021. Eat this! 

Recepties, fotoshoots en filmopnames

Onze karaktervolle erfgoed ruimtes vormen het decor bij uitstek voor fotoshoots, filmopnames, recepties, congressen en studiedagen.

Tentoonstelling met waterdieren

Met ‘The good the bad and the ugly – tentoonstelling met waterdieren’ palmt Rose van Bergen de oude gasopslagkabine van Stormkop in met levensgrote muurschilderingen.

STORMKOPBEWONERS

PANAMARENKO VAN DE ZEE 

Bij STORMKOP werkt Fons aan zijn laatste projecten. Tijdens zijn creatie kan je hem aan het werk zien en hem onbeperkt vragen stellen. Zijn werkplek zit verankerd in de atelierwerking van STORMKOP. Een unieke gelegenheid om een echte uitvinder te ontmoeten. 

JONG ARTISTIEK GEWELD

Man Overboord mixt inspiratie van eigenwijze jonge mensen met ervaring van onverschrokken kunstenaars. Tijdens intensieve ateliers, (media)labs, theaterlabs en masterclasses werk je samen aan artistieke creaties. MOB organiseert (school)projecten in Vlaanderen en Brussel, overal en nergens, met Stormkop als uitvalsbasis.

SCHELDE WASTE WAVE SLEURT JE MEE

De Weef Wijven palmen regelmatig een gezellig hoekje in om te weven met vers gejut plastic uit de Schelde. Zo starten ze vanuit de roestige havenloods een Waste Wave die de hele stad overspoelt met woest & kunstzinnig plasticweefgeweld. Iedereen welkom om mee te ‘Waven’!

EXPERIMENT VOOR FIJNPROEVERS

OOGST wil een plek creëren waar je op een speelse manier kan experimenteren met voedsel. Ze stellen het alledaagse van een maaltijd in tijden van snelheid, functionaliteit en overdaad in vraag

REPAREREN DE WERELD

De Gezusters zijn twee activistische theatermakers die Moeder Aarde proberen te maken door de ogen van kinderen. Ze luisteren naar hun ideeën over hoe zij de wereld zouden willen veranderen en voegen de meest utopische daad bij het woord.

 

nieuwsbrief