Ateliers in de vrije tijd

STORMEN DARCY & WILSON 
EN HUN GOUDVIS

Ben jij tussen 6 en 12 jaar oud? Beleef tijdens de paasvakantie het gevoel van je leven! Vang alle stormen in je hoofd met kampen Darcy & Wilson. Nu al een beetje verliefd op dat razend geflipte noodweer? Of gewoon blij, boos, bang, verdrietig of jaloers? Allemaal goed. Kom vijf dagen lang voelen, experimenteren, filosoferen en creëren. 

ZO NU EN DAN (N)IETS VINDEN

Een (storm)kop groter intussen? Ook jongeren kunnen hier tijdens de paasvakantie hun hart ophalen! Vier dagen lang verzamelen, plunderen, bedenken, bewegen, bouwen, vinden en maken voor 13 tot 16 jarigen. Met kunstenaarsduo Elke & Bruno. 

LICHT AAN HET EIND VAN DE TUNNEL

Een nachtelijke driedaagse voor zeevonken, bouwers, transformators, vuurwerkmakers, aandrijvers, pyromanen, uitvinders en andere zonderlingen. Aangevuurd door lichtkunstenaars Gertjan Biasino en Grimm Van Gestel.

WORKSHIP 

Een dag vol zintuigprikkelende ervaringen, exclusief voor jeugdwerkingen.

Ateliers tijdens de schooluren

STORMDAG 

Avontuurlijke, grappige en spannende dagworkshop voor de hele klas. Wetenschappers, filosofen en kunstenaars in spe kunnen hun jonge harten ophalen in deze ateliers rond het thema 'Licht'

SCHOOL VOOR AVONTUUR 

Opleidingsdag voor leerkrachten en educatiemedewerkers (in opleiding) over basisprincipes van een kunsteducatieve werking met kinderen.

Projecten

REISJE ROND DE (ZW)ERFGOEDWERELD 
FAMILIEDAG OVER (NACHTELIJK) NALATENSCHAP 

Erfgoeddag is jarig! Was jarig. 20 in 2020. Tante corona stak daar helaas een stokje voor... En dus dubbel feest in 2021! Welgeteld één nacht en één dag. Met 'de nacht' als leidraad. Als bindmiddel om een weekend lang te vieren. Omdat ons nalatenschap nog mooier oogt by night. STORMKOP bokst samen met sparring partner het MAS speciaal voor zaterdagnacht 24 en zondag 25 april een donker programma in elkaar voor jonge en minder jonge nachtraven.

STORMKOPBEWONERS

PANAMARENKO VAN DE ZEE 

Bij STORMKOP werkt Fons aan zijn laatste projecten. Tijdens zijn creatie kan je hem aan het werk zien en hem onbeperkt vragen stellen. Zijn werkplek zit verankerd in de atelierwerking van STORMKOP. Een unieke gelegenheid om een echte uitvinder te ontmoeten. 

DE MARITIEME SPEELTUIN BIJ UITSTEK

Julie van Overmeiren (milieuwetenschapper) en Lena Daems (beeldend kunstenaar) specialiseren zich sinds enkele jaren in eetbare algen en zoutwaterplanten. Samen vormen ze Zilt en Zoet. Hun doel is om zeewier en zoutminnende planten in the spotlight te zetten als eten van de toekomst. Nog meer redenen nodig om te investeren in een Zilte Scheldetuin? Eat this! 

SCHELDE WASTE WAVE SLEURT JE MEE

De Weef Wijven palmen regelmatig een gezellig hoekje in om te weven met vers gejut plastic uit de Schelde. Zo starten ze vanuit de roestige havenloods een Waste Wave die de hele stad overspoelt met woest & kunstzinnig plasticweefgeweld. Iedereen welkom om mee te ‘Waven’!

BROEDPLAATS VOOR ARTISTIEKE GOESTING

Theaterwerkplaats NEST is een artistieke broedplaats voor jongeren tussen 14 en 21 jaar. Elke zaterdag bestormen NEST jongeren de out of the (black)box Droogdokkensite waar ze alle hoeken en kanten van de podiumkunsten ontdekken.

JONG ARTISTIEK GEWELD

PIAZZA mixt inspiratie van eigenwijze jonge mensen met ervaring van onverschrokken kunstenaars. Tijdens intensieve ateliers, (media)labs en masterclasses werk je samen aan een artistieke creatie. PIAZZA organiseert (school)projecten in Vlaanderen en Brussel, overal en nergens, met Stormkop als uitvalsbasis.

 

nieuwsbrief