STORMKOP
uitbundige (vrij)haven voor jonge en minder jonge avonturiers 

STORMKOP is een expressieve (vrij)haven voor jonge en minder jonge avonturiers aan de Droogdokken in Antwerpen. De hoofdrolspelers zijn 6 tot 12-jarigen. Samen met hun familie, vrienden, klasgenoten, bekenden en onbekenden worden ze ondergedompeld in de wonderwereld van kunst, filosofie, wetenschap én avontuur. STORMKOP is gebrand op ideeën van kinderen.


STORMKOP speelt in op actuele thema’s zoals het klimaat, mobiliteit, het belang van modderglijbanen en hoe je draken temt in de winter. STORMKOP brengt je hoofd op hol, stimuleert om meer te dromen, de moed nooit op te geven en eigenwijs in het leven te staan.


STORMKOP is een plek waar handen uit de mouwen gaan, knieën vuil worden en je hart in de war wordt geschopt. STORMKOP geeft geen oplossingen. De zoektocht naar antwoorden is belangrijker dan het vinden ervan, de reis betekenisvoller dan de eindbestemming. Zo vertelt STORMKOP het verhaal van ergens en nergens, winnen en verliezen, proberen en falen, opnieuw proberen en opnieuw falen. Maar telkens beter, mooier en intenser.. ‘We zijn altijd wel ergens gehavend, maar soms is het gewoon wachten tot de wind je vangt… ‘


STORMKOP speelt graag buiten in een atypische industriële omgeving die maritiem erfgoed ademt. STORMKOP kiest bewust voor het tegendraadse, wordt aangetrokken door het ruwe, het onsamenhangende. STORMKOP zoekt zowel naar disharmonie als naar verbinding. Zo komt de echte wereld binnen.

STORMKOP is een jaar lang op expeditie geweest in en rond de Droogdokken, op zoek naar nieuwe roots. Meer dan 20.000 bezoekers trokken in haar kielzog voorbij. Ze zagen één voor één dat het goed was. Vanaf de zomer staat het thema ‘licht’ centraal, ondersteboven, binnenstebuiten en rechtop. Licht clustert in het drieluik van licht, storm en stilte. Dat helpt het schip de komende jaren koers te houden.


STORMKOP kan je moeilijk vatten in woorden. Je moet het komen beleven met je school (Klasdagen en masterclasses), met je vrienden (woensdagmiddagateliers, open speeldagen en andere workshops), met je familie (brunch en familieateliers, festivals en familieweekends), tijdens de schoolvakanties (vakantiekampen) of met je collega's (rondleidingen en teambuildings). Lees hier ons volledig programmaboekje. 


Kies zelf hoe en in welk daglicht je STORMKOP het komend jaar ziet, voelt, proeft en ervaart. Misschien met die eeuwig brandende vraag op je lippen? Met de warme wind die in je oren fluistert? En met handen die jeuken van ongeduld?


Welkom bij STORMKOP. Een creatief experiment met licht in zicht. De enige maritieme speeltuin met kippen, waar altijd iets te beleven valt…  

 

Welkom aan boord! Het is hier nog nooit zo fijn geweest.

 

nieuwsbrief