Toen STORMKOP enkele jaren geleden de Droogdokkensite kraakte, was het liefde op’t eerste zicht met dit stukje onontgonnen maritiem erfgoed. Daarom steengoed nieuws hier want onze lievelingsDOKspot ondergaat in 2024 een metamorfose en wordt volledig gerenoveerd tot openlucht theater- en concertzaal (het amfitheater in Rome is er niks tegen!). 

STORMKOP experimenteert ondertussen al een eeuw met deze 1200 m2 scheepswerf speelplaats. Want weg met die dikke laag stof op onze maritieme geschiedenis! Verhalen willen verteld worden. De voorbije jaren werd er geplukt in de zilte zeewiertuin met de wilde vrouwen van Zilt&Zoet, gedanst op muziekfestivals hosted by DOKRIJK, voorstellingen gespeeld met Man OverBoord, Camping Sunset/Tom Lanoye, Het Theaterfestival & Bruist van Froefroe, Laika, De Studio, hetpaleis, bewonderd bij gegidste rondleidingen onder begeleiding van het MAS, genoten van exclusieve yoga- en water rotstrainingen & beklad met meterslange slibschilderijen door de allerjongste stormjagers tijdens kampen bij STORMKOP. Verzin hierbij wat kabbelend brakwater geluiden en vertrek op reis 10 meter onder de zeespiegel. Ook bij de Vlaamse regering bleef dit niet onopgemerkt, de vonk sloeg tot in Brussel over! In 2024 starten de werken aan DOK 6. Lets claim this pareltje!!!

Grote danku aan de meer dan 200 000 grote en kleine mensen die hier al aanmeerden in en rond de dokken, Moeder Aarde (maar die is niet actief op sociale media) & Stad Antwerpen Dienst Jeugd.

 

nieuwsbrief