ZEEBONKEN EN SCHELDEJUTTERS

Kinderen en hun achterban plegen muiterij voor het milieu

 

Van woensdag 5 tot en met zondag 9 juni staan de Droogdokken in het teken van kritisch burgerschap. Kinderen en hun achterban plegen muiterij voor het milieu. Speciaal voor hen bokst STORMKOP een 5-daagse in elkaar om je groene vingers bij af te likken.
 

Kinderen en jongeren, scholen, jeugdwerkingen, kunstenaars, wetenschappers, bouwers en artiesten zijn de hoofdrolspelers van dit onvervalst milieu festival. De feestelijke start op 5 juni, gaat niet voor niks door tijdens de 45ste Wereldmilieudag. In de nacht van dinsdag 4 juni plannen de WeefWijven en hun volgelingen een guerrilla actie met geweven kunstwerken uit afval. Dit krachtige signaal is het startschot voor ZEEBONKEN & SCHELDEJUTTERS.
 

Tijdens het hele festival worden er letterlijk en figuurlijk bruggen gebouwd naar een beter klimaat met ontdekkingsreiziger Fons Oerlemans, klimaatexperts van Zero Plastic Rivers en potentiële vervuilers uit de Antwerpse haven. Ver-intellectueel je STORMKOP tijdens het wetenschappelijke debat. Stadslab 2050 gaat in gesprek over plastic consumptie en mogelijke alternatieven. Burgerinitiatief Conscious Crew toont met 'A plastic ocean' van journalist Craig Leeson de strijd tegen plastic soep in de oceaan.
 

De Tenace, een schip met een hoek af boordevol experimentele zaken en artistieke interventies, meert aan op het festivalterrein. Samen met kinderen wordt er onderzocht, uitgevonden en bedacht wat een samenleving mens- en milieuvriendelijker kan maken. HirngespOOGST speelt met de smaken van de wereld door toverdrankjes te brouwen die je weerbaar maken tegen milieuvervuiling. Wat neutraliseert jouw allergische reactie op verontreiniging of verzacht je fijnstof irritatie? Exacte antwoorden krijg je tijdens de workshops van GOOD PLANET.
 

Er is de WEEF REEF hosted by Urban Camping BIVAK en de creatieve zielen uit de krachtcentrale van Onder Stroom. 24 uur non-stop weven voor een schonere Scheldeoever. Met aangepaste drankjes en muziek én fris gejut afval uit de Scheldebocht.
 

Op zondag stap je binnen in de wonderwereld van de jutters tijdens de Scheldejuttersbrunch (VOLZET). Na deze ‘taste the waste’-ervaring kan je doorheen de dag naar de tweedehandsmarkt tegen verspilling of kies je voor een zen ervaring met Het Grote Yoga Project. Volwassenen beleven zondagochtend een imposante groepssessie in DOK 6. De kleine yogi's gaan op ontdekking in de expeditiehal.
 

Dit en véél meer van woensdag 5 tot zondag 9 juni. Het programma is bewust onaf, incompleet, subjectief en dwars. Zodat er voldoende ruimte is om de dromen en wensen van de kinderen mee te betrekken binnen het programma. Voor nog meer verwarring raadpleeg het facebook event hier en hier


(FAMILIE)FESTIVAL
LEEFTIJD voor iedereen
WANNEER 05 - 09.06
TOEGANG gratis

 

'Als je denkt dat je te klein bent om invloed uit te oefen op de wereld,
heb je nog nooit een dag bij STORMKOP doorgebracht.'

 

nieuwsbrief