lievelingsdag BRUIST!

FAMILIEVOORSTELLINGEN DIE
BLIJVEN PLAKKEN AAN JE ZEEMANSBRETELLEN

 

Mr Bruist 1

 

Zeerovers en struikjutters spraken er vroeger al over: "Hou u vast aan je zeemansbretellen want hier komt het bruisendste Part Of Antwerp familiefestival van Antwerpen en ver daarbuiten!" 

Op deze autoluwe zondag beleef je bij STORMKOP een kunstenfestival voor kinderen en hun framilies. Aangedreven door FroeFroe, Laika, hetpaleis, De Studio & friends. Met volle windkracht van stad Antwerpen. Voor iedereen van 3 tot 103 jaar jong. Laat je verrassen door spitane voorstellingen, spetterende ateliers, stomend straattheater & sappige zeeverhalen. In en rond de historische Droogdokken en 't schoonste maritieme erfgoed dat Antwerpen rijk is. Muiterij van 10u tot 18u. Zonder inschrijvingen vooraf. Gewoon komen is de boodschap. Liefst met je corona paspoort op zak (vanaf 13 jaar). Wie niet komt is gebruist. Onze lievelingsdag!!! 

BRUIST! 2020

 

 

 

  

 

 

PROGRAMMA - PROGRAMMA - PROGRAMMA - PROGRAMMA - PROGRAMMA - PROGRAMMA 

 

STUDIO STORMKOP, RADIO RADIOSTILTE (iedereen)
Kinderen kapen uw radio! 

Tussen 10u & 18u piraterij op uw favorietste radiostation. Al uw meest luide kinderstemmen live vanop BRUIST! Altijd al gedroomd om Frank Deboosere voorbij te steken in weersvoorspellingen en natuurrampen? Ben je gekker dan Siska Schoeters haar glazen huis? Of net zo creatief als Sarah Mouhamou haar duizend poten? Radiostemmen, muzikanten en vliegende nieuwsreporters, meld je aan in ons staalatelier. Euh, radiostudio! Laat die rollende rrrr maar rollen. We zoeken van elk werelddeel een accent. Mayday mayday!! Wie niet luistert, is gebrrruisd! 
Tune in vanuit je luie zetel via de facebook van STORMKOP 

STUDIO STORMKOP

 

 

 

 

 

 

 

 

 JONAS IN DE WALVIS (8+) 
van Mundus vult decipi i.s.m. De Krakeling 

Welkom in de buik van een walvis. Twee muzikanten en drie acteurs nemen je mee op een muzikaal avontuur. Met Jonas in de Walvis brengen ze een vrolijke voorstelling waarin alle grote en kleine vragen van het leven voorbij komen. Jonas in de Walvis is een oeroud verhaal uit de Bijbel, de Koran en de Thora. Een verhaal over schepen die over wilde zeeën varen. Er wordt gevochten, verdwaald en gezworven. In een weerzinwekkende storm valt Jonas overboord en wordt hij opgeslokt door een walvis.  

JONAS IN DE WALVIS
 

 

 

 

 

 

 

 
ROODHAPJE (5+)
van FroeFroe 

Roodkapje is deze week bij haar mama. Moeder vraagt haar een klusje te doen. Grootmoeder is een beetje ziek en 99 jaar. Ze woont aan de andere kant van het bos. Roodkapje gaat haar pannenkoeken en wijn brengen. Het is een hele trip door het grote bos naar Grootmoeder. Gelukkig is Roodkapje niet bang, ze houdt van dieren, vooral van Eekhoorns, Konijntjes en iets minder van Grote Boze Wolven. En wil het toeval nu dat ze juist die tegenkomt vandaag...
 

Afb 2


LICHT, LICHTER, LIEGT (4+) 
van hetpaleis/Post uit Hessendalen 

een dag gaat zo :
als eerste
moet de zon op
dan de zonnebloemen,
de kinderen, de driehoeken
tenslotte de ouders
een dag ís nooit,
hij wordt
licht, lichter, liegt
dan komt de maan
iemand steekt de
sterren aan

bloemkool eten
tanden poetsen
ogen dicht
waar is het licht?
Een ambtenaar van de Federale Overheidsdienst voor Waarnemingszaken Departement Licht neemt het publiek mee in een wereld van lichtknopjes, zonsopkomsten en vergeten straatlampen. Een voorstelling over hoe je de dingen anders bekijkt, wanneer je ze anders belicht.


OEFO (7+)
Theater Woelwater en FroeFroe

Synthetische science fiction pulp voor alle huidige en toekomstige bewoners van het universum (vanaf ongeveer 6 lichtjaar.) Met spannende ruimte-achtervolgingen, stomende ufopunk, ellendige aliens, sterren die komen en sterren die gaan, bleeps en blops. En uiteraard een bluesgitaar, want blues: dat is van alle tijden, net zoals de liefde… 
LOVE!

OEFO

 

 

 

 

 

 

 

 

 STOKPAARD PRINS (3+)
van 4hoog

Tromgeroffel! Klaroengeschal! Heldhaftige gevechten! Gigantische kastelen! Prinsessen wakker kussen! Bruidsjurken! Ware liefde! Romantiek! Welkom in de zoete dromen van STOK PAARD PRINS. Een ongepolijst, onbeschaamd romantisch ridderepos van Raf Walschaerts (Kommil Foo) en Lander Severins voor mensen van 3 tot 103.

Afb 6DISTORT THE BODY (5+)
van Gedachtengang

In de circusperformance Distort the body stelt het gezelschap GEDACHTEGANG op een absurde manier de gendernormen in vraag. Kan je een handstand doen met een grote boezem of een strakke jurk? Kan je nog normaal stappen met opgefokte beenspieren? Door te spelen met vormen, poses en kledij maakt de voorstelling je als toeschouwer bewust van je eigen verwachtingen rond gender. Het duo wil zo de clichés over mannen en vrouwen overstijgen en de mens weer centraal zetten.


CURIOSA (3 maanden tot 3 jaar)
van Theater De Spiegel 

Welkom in de wonderkamer van Curiosa. Hier kunnen kinderen tot drie jaar spelenderwijs de wondere wereld van de barok ontdekken. Dompel je kleintje (en jezelf) onder in een belevingsbad waarin je rariteiten, kunstkasten, tekeningen en muziek kan aanraken, vastnemen, bekijken. En beluisteren. Muzikanten laten je kennismaken met de muziek en de instrumenten uit Rubens’ tijd. Wist je trouwens dat Rubens gek was op curiosa? Hij liet zelfs een kunstkamer bouwen, een Mirabilia, en een tuin aanleggen voor alle curiosa die hij verzamelde tijdens zijn reizen doorheen Italië, Spanje, Frankrijk en Engeland. De prille start van wat later musea zouden worden.

Curiosa

 

 

 

 

 

 

 

 BALLET DE BETONNIERES (iedereen)
van Tuning People & Tijs Verbrugge 

Vier betonmolens dansen. Ruwe bouwmaterialen die we kennen om huizen mee te bouwen, voeren een sierlijk ballet uit. Het saaie gedraai krijgt een cadans, het kieperen een buiging. Eerst nog wat lomp bonkig, maar zodra je de muziek hoort, zie je ze vliegen.


MU-INTI (9+) 

i.s.m. Danse Carpe Diem & Emmanuel Jouthe

MÜ, een interactief dansparcours. MÜ, dat is bewegen en bewogen worden. MÜ speelt voor een klein aantal toeschouwers omdat het een bijzondere ervaring is. Meer zeggen we niet. Als je erbij bent, dan heb je geluk.

MU-INTI

 

 

 

 

 

 

 

 

DE KLEINE RUIMTEVAARDER (4+)
van Kopland 

Tijdens deze doorlopende openlucht performance volg je de bezigheden van De Kleine Ruimtevaarder. Vanuit het nét gelande ruimteschip loodsen de poppenspelers samen met u het figuurtje door het festivalterrein. Volg de ruimtevaarder op de voet. Help hem het terrein verkennen of hou hem gewoon gezelschap. Gluur ondertussen door de raampjes van de ronkende ruimtecapsule en laat je verwonderen door de spacy soundscape.

De kleine ruimtevaarder

 

 

 

 

 

 

 

 

 l'IMAGINARIUM DU CAPITEIN GUSTAV II (tot 8jaar)
van De Machienerie 

Capitein Gustav en zijn bemanning bevoeren de zeven wilde zeeën. Op hun prachtige reizen zagen zij wonderlijke zeewezens, woeste golven en verre vreemde landen. Samen met zijn onverschrokken zeelui stapt hij nu in een nieuw avontuur. Alle verhalen die de zeelui verzamelden, krijgen vorm in onze prachtige carrousel “L’Imaginarium du Capitein Gustav II”. Kruip mee aan boord en maak je klaar voor een wonderlijke reis! De diepzeeduikers, wilde watervissen, de stoere zeebonken en Capitein Gustav heten u van harte welkom!

De Machienerie

 

 

Mr Bruist

 

BRUIST! is een samenwerking tussen FroeFroe, STORMKOP, hetpaleis, Laika, De Studio & Part of Antwerp. Met de volle windkracht van de Stad Antwerpen. 

 

nieuwsbrief