BRUIST!

ATELIERS & VOORSTELLINGEN DIE
BLIJVEN PLAKKEN AAN JE ZEEMANSBRETELLEN

Mr Bruist 1

TICKETS

 

Hou je vast aan je bretellen want hier komt het bruisend Part of Antwerp kunstenfestival van FroeFroe, STORMKOP, Laika, hetpaleis, De Studio & friends. Voor iedereen vanaf 3 jaar en ouder. Op zondag 20 september beleef je bij STORMKOP een uniek theaterfestival voor kinderen en hun families. Reserveer HIER je ticket richting muiterij. Laat je verrassen door spitante voorstellingen, spetterende (familie)ateliers, stomend straattheater & sappige zeemansverhalen. Een greep uit het programma: 

STORMKOP ATELIERS (6+)
van alles met storm 

Stormjagen, stormstokken snijden, jutten & stormmelders maken. Kortom van alles en nog wat met storm. Niet voor bangeriken. Meestal ouders niet toegelaten (uitzondering: jutten). Zij worden aan het begin van het atelier afgezet aan de oudercrèche. Want op STORMKOP stormt het altijd een beetje. Ook plastic brul jutten in onze geliefde Scheldebocht is het leukste na een keiharde storm. Als je nekharen overeind staan, honden in de verte blaffen en de dondervliegjes laag hangen, voel je het eerste briesje van een aankomende storm. BELANGRIJK WEETJE: een goede stormjager moet slechts één gadget bezitten, zijnde een ferme stormstok. Nuttig bij het wandelen. Maar ook om marshmallows op te prikken. En een noodzakelijke houvast om met beide voeten een orkaan te trotseren.  
in de kelder, rond het vuur en tussen het riet - gratis


AARDAPPELSOEP (7+)
van Laika & Agora Theater

Een vrouw wordt gevraagd om op haar eerste werkdag met een klas soep te maken. Lekker en gezond. Ze heeft alles bij de hand – keukengerei én verse groenten – om haar taak tot een goed einde te brengen. Maar het recept dat ze meekreeg vindt ze nogal flets en weinig avontuurlijk. Ze besluit een andere soep te maken. Met ingrediënten die haar stuk voor stuk doen terugdenken aan haar kinderjaren. In een ander land. Een land in oorlog dat ze een tijd geleden ontvluchtte. Terwijl ze de soep bereidt, komen met de  groenten en de geuren, de herinneringen terug: verhalen over haar familie, over de oorlog en over het varkentje Sonja waaraan ze zeer gehecht was… Aardappelsoep is een eigentijdse voorstelling over oorlog en verlies, over honger en over de weldaad van lekkere soep
in openlucht - €4

Afb 3


DE BEVRIJDING VAN HET EDELHERT (LUISTERSPEL 8+)
van hetpaleis / Thomas Bellinck & Khalid Koujili El Yakoubi

Via je eigen hoofdtelefoon nemen de stemmen van enkele acteurs je mee naar het Hertenbos waar een groep dieren in opstand komt. Ze pikken het niet dat Giraf en mama Edelhert in de gevangenis gegooid werden. Het is tijd voor actie. Olifant en Dolfijn smeden een plan… Theatermakers Thomas en Khalid maken hiermee hun eerste productie voor een jong publiek. 
in openlucht - €4

Bruist 1


TUNING THINGS (6+)
van Tuning People

Wannes verzamelt klanken. Hij heeft een grote fascinatie voor de manier waarop geluiden tot stand komen. Muziekinstrumenten en werktuigen bouwt hij om tot klankfabriekjes. Een automatische schuiftrombone wordt bespeeld door een ballon, een trommel speelt iets na, een filmpje van een rijdende auto gaat in duet met een platenspeler. Die schatkist aan geluiden recycleert hij tot een concert waarin hij en twee andere muzikanten, Jochem Baelus en Jutta Troch, meespelen.
in openlucht - €2


LES TORTUES GEANTES DES GALAPAGOS (iedereen)
van De Machinerie

Ooit waren ze met duizenden, deze geweldige reuzen...
Traag maar zeker wandelden de monsters over de eindeloze vlaktes van de Galapagos...
Niemand kon hen deren... tot de mens kwam.​
Kruip op de rug van onze logge planteneters en ervaar zelf hun adembenemende traagheid...
in openlucht - gratis


GASPARD (5+)
van Une Tribu

Een man en een vrouw brengen een kind tot leven. Een kind, een pop die lijkt op een kind. Op de schoot tussen man en vrouw. Eerst één hand, dan een tweede hand verkennen, ontdekken. Het kind leert zijn handen kennen, de pop neemt bezit van zijn handen. Twee handen, maar drie personen. Al snel slaat de verwarring toe...
Welk gebaar komt van wie?
Wie spreekt?
Wie beslist?
Wie denkt?
Wie bespeelt er wie?

Een stil en intiem project met Noémie Vincart en Michel Villée. 
“Nu, spreek ik. Nu, ben ik zoals jullie. Begrijpen jullie mij?”
binnenlocatie - €2


TIME PLAY (5+)
van Lap en De Studio

Time Play is een fysieke locatievoorstelling waar 2 dansers spelen met de timing van het publiek, de muziek en de ruimte. Deze 3 elementen staan centraal in deze voorstelling en zullen elkaar telkens weer opnieuw verrassen, alert houden en vooral zin geven aan het publiek om mee te bewegen. Een concept van Dafne Maes en Danaé Bosman. Deze voorstelling wordt gefilmd tijdens Bruist! Door deel te nemen geeft u toestemming om te worden gefilmd.
in openlucht - €4

Afb 6

TRASHBEAT

Wist je dat er muziek in afval zit? Trashbeatz, de meest ecologische band uit de wereld brengt een energieke show met muziekinstrumenten gemaakt uit afval.  Van regenbuizen tot brandblussers en shampooflesjes; je kan het zo gek niet bedenken of de drie heren maken er muziek mee. Recycleren is nog nooit zo plezant geweest!
voor iedereen - in openlucht - gratis


ANIMALIUM 
van De Machinerie

Durvers, dapperen, dames en heren opgelet: laatste en enige kans - uitzonderlijk en nooit vertoond: het Animalium of De Zoo van de (bijna) uitgestorven dieren, exclusief gepresenteerd door avonturier en wereldreiziger Karl Haegenbeck hemzelve. Waar eerder stond u oog in oog met de Borneo-neushoorn, de Rotsschildgiraf of de neushoornkever? Nergens, want zij zijn zo goed als uitgestorven in het wild! Exclusief, nog nooit gezien.. de uitgestorven gewaande Baji-dolfijn, waarvan deheer Haegenbeck alsnog het aller aller allerlaatste exemplaar ontdekte in de woeste Yangtze-rivier in China... Betreed het Animalium - (uiteraard op eigen risico) - en sta versteld van de wonderlijke pracht van de natuur. Deheer Haegenbeck leidt u rond in hoogst eigen persoon en vertelt u uit eerste hand zijn verbijsterende avonturen die hem naar’s werelds wildste uithoeken voerden. Dieren niet voederen, want reeds in uiterst kritieke toestand. Geen bruuske bewegingen. Geen ijsjes. 
in goed verluchtte tent - €2


TRANSPORT EXCEPTIONEL (6+)
van Kopland

Twee chagrijnige chauffeurs arriveren met een bizar wagentje op een desolate plek in de stad. Ze willen iets wat het daglicht niet mag zien ongestraft dumpen. De routineklus loopt echter faliekant mis... Concept en spel door Christiaan Mariman, Frederika Del Nero en Sara Haeck.  
in openlucht - 2€

Bruist 6


ROMMELMAN (6+)
van Koen Swanenberg

Rommelman woont graag tussen zijn rommel. Hij is verzot op rommel!
Want soms is het in zijn hoofd ook een rommeltje. En met rommel verveelt hij zich nooit.
in openlucht - €2


DE STAD (6+)
van WIThWIT

Een kleurrijke sculptuur, opgebouwd uit houten constructies en roostertjes vormen de bouwsels van een stad. Delen draaien rond en in elkaar. Bewegende lampjes maken schaduwbeelden zichtbaar tegen de muren. Geluid neemt ons mee naar de binnen en buiten. De tocht houdt halt in een kamer. Een verteller vertelt. Het is een innerlijke gesprek. Een man verliest een vrouw. Hij doolt door straten vol van herinneringen. Hij wil haar vinden, maar wat als ze niet te vinden is?
binnenlocatie - €2

Afb 4

MARSMANNEN MET HONGER (4 - 12 jaar)
van Tine Joris & Ephraim Cielen

Tine en Ephraïm brengen een mix van zelfgemaakte en eeuwenoude kinderliedjes. Ze nodigen het publiek uit om mee te zingen, teksten te verzinnen, te dansen, te experimenteren met bodypercussie en instrumenten of gewoon te luisteren
in openlucht - €2


ZANNEMIE EN DE BENDE (3 tot 10 jaar)
Annemie Van Daele, Geert Hellings, Katrien Bos, Jef De Smet & Angel Calvo Pérez 

Zannemie en de bende gaat op muzikale roadtrip. Met een verse en zomerse salade van gloednieuwe muziek, zottigheden en verfrissende miniverhalen. Puree kan je bij ons niet eten, maar moet je doen. Stil blijven klinkt bij Zannemie nogal uitbundig en zwemmen doet ze op het droge. Zoals gewoonlijk doet ze dat niet alleen. Plukmans, Toetermans, Klopterop en d’Onderlaag zijn er ook bij, een bende om ‘a’ en ‘i’ en ‘u’ tegen te zeggen. Zannemie en de bende staat voor ‘volgroeide muziek voor groeiende mensen’ en voor ‘muzikaal engagement op het podium én in de zaal’. 
binnenlocatie - €4

MALLEMOLEN
van De Van Hut

Bram Deryckere van De Van Hut houdt van hout. Hij maakt geweldige bouwsels met gerecycleerde meubelen. Acht dieren gemaakt uit recyclagemateriaal zitten te wachten op evenveel kinderen om een ritje te maken op hun rug. Mama en papa mogen ook een duid in het zakje doen en de molen draaiende houden
doorlopend - in openlucht - gratis


DE BANGELIJKE SPROOKJESMOLEN (voor iedereen tot 1m20)
van FroeFroe

Maak een ritje op de ronddraaiende tentoonstelling met figuren geïnspireerd op Jeroen Bosch. Een ervaring om nooit te vergeten.
doorlopend - openlucht - gratis

Bruist 2


PRETPAKKET (voor iedereen)
van FroeFroe

Je kan kakjes vangen, met appels zeven dwergen omkegelen, met schoenen gooien naar voeten, mamavarken haar biggetjes brengen met grote voeten aan, racen met Roodkapje en haar Grootmoeder om uit de Boze Wolf zijn buik te geraken, de tandenfee haar tanden uitgooien met snoepjes, jezelf verkleden als een pop..
doorlopend - openlucht - gratis

Afb 2


DE KOVID-KING (voor iedereen)
van FroeFroe

Je ziet hem al van ver staan...
De Koning - een reus
een REUZENkoning!
Zijn spieren zijn een beetje stijf.
Laat jij hem dansen en shaken?
Trek aan de koordjes en de koning komt tot leven.
doorlopend - openlucht - gratis


DE KRAKEN (8+)
van Compagnie Lodewijk/Louis

De aarde gloeit,
De zeespiegel stijgt
En de ijskappen smelten.
Het water staat ons aan de lippen!
Dra slaat hier voor ieder mens het allerlaatste uur!!
Gelukkig hebben wij ‘DE KRAKEN’.
Deze superheld is op zoek naar 8888 jonge talenten met fantastische ideeën, om samen met hem een nieuwe planeet op te bouwen! Zodra die klaar is, vertrekt DE KRAKEN op een nieuwe ruimtereis en neemt hij deze 8888 Ridders in de Orde van de Kraken met zich mee aan boord van de Ruimte-Ark. Biedt je aan, leer het verhaal van de Kraken en Moeder Aarde kennen en bouw mee aan onze nieuwe wereld
in openlucht - €4


SOJOEZ R97
van tal en thee

Een ruimtecapsule... Het universum spreekt tot de verbeelding. Meer nog: het reikt verder dan onze verbeelding. En de drang om te ontdekken wat onze plaats is, is zo oud als de mensheid en is een universeel verlangen. Tal en Thee bouwt een ruimtecapsule die de verbeelding tracht open te breken. Sojoez R97 is een installatieve voorstelling, een expeditie voor groot en klein, waarbij het publiek letterlijk en figuurlijk mee geloodst wordt naar een afgesloten ruimte, een capsule waar zich een klein wonder kan voltrekken over een groots thema.
doorlopend - binnenlocatie - €2

Mr Bruist

DUCKTAPE (9+)
van Theaterwerkplaats Nest

Utopias - literally meaning 'nowhere' or 'no place' - essentially arise from our desire to make the world a better place. Ducktape / Wie Eerst Wakker Wordt Wint gaat over de prijs die je wil betalen voor je eigen geluk, over de zoektocht naar het beste ritme om eindeloos door te kunnen gaan. En over een duif. Een fysieke performance in de spectaculaire droogdokken bij STORMKOP. Een uitdagende samenwerking en een spannend spel tussen jonge en gevestigde theatermakers
in openlucht - €2

NEST Ducktape


Zeetaart en dokwerkersbar all day long voor honger en dorst. Check het volledige programma met voorstellingen en ateliers op de site van FroeFroe

 

 

TICKETS

 

 

nieuwsbrief